mandag den 15. september 2014

Fletteevner eller mangel på samme


Pyh, mit blodtryk altså!

Hvor var jeg bare sur, gal, knotten og aldeles utilfreds med danskerne og Danmark i går.

Jeg kan stadig blive helt hidsig bare ved at tænke på det.

Vi havde tilbragt weekenden i Tyskland. God tur iøvrigt. På vejen ud fredag var vi dog dårligt nået syd for grænsen, før trafikken begyndte at drille. Radioen flød over med advarsler om Stau, stockender Verkehr og jeg ved ikke hvor mange kilometer med Stop'n'go (hvem vil være sød at forklare mig forskellen på de to sidstnævnte?) Så vi endte med at køre, hvad der føltes som 1000 kilometer, men reelt var cirka 250 kilometer mere eller mindre på landevej.

Hjem derimod gik det fint hele vejen.

Lige til vi nåede grænsen.

Her sænkede Gemalen skuldrene og stoppede så meget hø i ørerne, at han mistolkede den advarsel om kø, der kom i det sekund, vi passerede grænseskiltet.

- Hvad var det han sagde? spurgte Fruen, der heller ikke havde hørt ordentligt efter.

- Det var ikke her, sagde Gemalen, og passerede netop da en afkørsel i høj fart.

- Jamen..

Og så sagde Fruen ikke mere, for så kunne vi se bagenden af køen. 


Uden mulighed for at dreje af.

Grrrr!

Vi hang fast i suppedasen i næsten en time.

Og bevares; det er da set værre. Men hold nu kæft (pardon my French), hvor er det beskæmmende at finde ud af, at det hele 'bare' skyldes tåbelige bilister og ordensmagtens manglende lyst til at forlade kaffestuen og komme ud og hjælpe trafikken på gled.

For vejen var jo ikke spærret. Der var hele tiden (i hvert fald mens vi fornøjede os med at holde i kø) ét spor farbart. Som det hedder. Altså kunne man glide forbi med almindelig forsigtighed (læs: 40-50 km/t) i det ene spor.

Men det kræver, at man fletter. Fra to spor til ét spor. Og det volder åbenbart meget store kvaler for de allerfleste. For vi holdt stille. Og så trillede vi 100 meter med 13 km/t, og så holdt vi igen. Helt stille. Og sådan fortsatte det.

Heldigvis havde vi kort tid før holdt tisse- og kaffestop, så vi var ikke akut trængende.

Til gengæld havde vi rigtig god tid til at fundere over tingene.

Og vi var ret enige om, at den dag vi får magten, så kommer der andre boller på suppen. Stol trygt på det!

Allerførst vil vi slå fast, at alle danske bilister er nogle imbecile tåber. Sådan er det. Og skulle der være nogle få fornuftige imellem, så er de omgivet af så mange båtnakker, at det alligevel ikke gør nogen forskel. Læg dertil østeuropæiske børster i lukkede varevogne. 

Ja, vi havde et near miss i forbindelse med et vognbaneskift.
- Det var da ikke min skyld, sagde Gemalen forurettet.
- Nej, men du kunne jo se, at det var en kassevogn på østeuropæiske plader!
And don't you ever argue with østeuropæere i kassevogne ...

Imbecile tåber kan jo i princippet ikke gør for det. Så de skal hjælpes.

Her burde politiet komme ind i billedet.

Politiet var ikke inde i billedet i går. (Jeg har senere læst mig til, at politiet faktisk havde været ude, men hvorfor var betjentene så taget hjem til kaffen igen?). De eneste blå blink, vi så, sad på de falck-biler, der var involveret i oprydningen. Ikke en eneste betjent så vi. De kunne ellers have gjort god gavn. Enten ved at dirigere trafikken. Når nu ingen kan finde ud af at flette. Eller endnu bedre ved at lukke motorvejen og i løbet af nul komma fem at etablere en skiltet omkørsel.

Hvor svært kan det være? De kan jo finde ud af det i udlandet. Blandt andet i Frankrig har vi set flere eksempler på, hvor massivt politiet har været til stede i forbindelse med (selv relativt små) ulykker og i løbet af ingen tid har fået kørt skiltevogne med mere i position, så alle kan blive guidet uden om.

Endelig er der trafikradioen.

Det er et internationalt problem, som nogen burde forholde sig til på EU-plan. Mindst.

For på samme måde, som vi har bare en lille bitte smule svært ved at forstå franske trafikmeldinger og må melde helt pas, hvis de er på polsk eller portugisisk, så er der altså nogle få stakler på det danske vejnet, der ikke forstår dansk. Og ligegyldigt, hvor mange gange meldingen om, at 'oprydningen efter den lastbil, som tidligere på dagen væltede på den sønderjyske motorvej, stadig skaber massiv kø' gentages, så bliver staklerne altså ikke klogere. Så hvorfor har man ikke forlængst indførst, at alle større trafikale kvababbelser bliver meldt ud på både nationalsproget og på engelsk?

Gemalen og jeg kunne hurtigt enes om, at det selvfølgelig også skal indføres.

På det tidspunkt kom vi endelig frem til den væltede lastbil og nåede således ikke at få flere planer for den kommende magtovertagelse på plads. 


14 kommentarer:

Mette sagde ...

Åh, hvor er jeg enig med dig her. Danskere kan ikke flette og de er egoistiske bilister tilmed. Jeg er jo vant til til at køre i England og bevares der er også tåber men folk holder gerne tilbage, er rimelig gode til det der fletteri og holder næsten altid for en fodgængerovergang. De løfter altid hånden til tak, har man ladet dem flette foran. Når man har kørt rigtig meget i London lærer man at flette for ellers virker tingene ikke. Så måske alle skulle på kursus der??:)

Fruen i Midten sagde ...

Mette: God ide, vi indfører simpelthen, at alle kommende bilister skal en tur til London for at lære at flette :-) Men altså, fortæl mig, hvorfor danskerne ikke kan, når andre kan??

Anonym sagde ...

Sikke dog en energi-udladning... tænk på den stakkel der sad i den væltede lastbil.. hans problem er ganske givet en del større :-)

Og når det så er sagt vil jeg give dig ret.. flette fra kø som en lynlås... en ind foran... en ind bag og så kører det jo fint.. lissom på de tyske skilte... problemet er jo så at der får man jo ikke tid til at kigge på oprydningsarbejdet, vel?

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Ja, jeg var også ret sur :-) Selvfølgelig har lastbilchaufføren et større problem. Men at han har det miserabelt betyder ikke, at flere tusinde bilister nødvendigvis skal trækkes igennem et kø-helvede. Faktisk er det vist ret tit sådan, at fletteriet er lykkedes, når man når frem til uheldet, og så kører man forbi med relativt god fart (40-50-60 km/t). Hvilket alligevel giver tid til at kigge ...

Stegemuller: Der er rigtigt mange nationaliteter, der kan finde ud af at køre meget mere hensynsfuldt end danskerne. Og det ville være skønt at få lidt af deres kultur hertil. Kan man ikke det? Aner det ikke. Jeg ændrede en indstilling, da Liv klagede over, at alle spamkommentarerne kom med, hvis man trykkede x ved 'Send opfølgende kommentarer', men det burde da ikke påvirke andet.

Randi B. Jensen sagde ...

Åh - jeg har fundet en forbundsfælle - jeg bliver nemlig også så tosset, når man ikke kan finde ud af at flette - et er så, at man ikke kan finde ud af det, men når man så i Tyskland oplever en dansk lastvogns chauffør hindre en i at køre frem, så kan jeg da lige love dig for, at mit blodtryk også stiger.
Tænk han holdt ud over to spor i stedet for selv at køre frem til flettestedet - sådan et fjols.
Man burde indføre de skilte, vi nogen gange har set i Tyskland, hvor man simpelthen viser, hvordan der skal køres frem til flettestedet og så på skift køre ind i et spor.
Jeg tror, at problemet er, at vi danskere er alt for meget "mig selv først" - det er jo helt fjollet, at man er så bange for at lukke nogen ind og dermed skaber alen lange køer.

Anonym sagde ...

Det minder mig om dengang jeg sad fast i over en time i en kø for at komme ud fra parkeringspladsen ved Dyrehavsbakken!

En kø, som kun var 6 biler lang! og hvor den første af en eller anden grund ikke turde køre ud og vi andre ikke kunne komme til at vende .)

Fruen i Midten sagde ...

Randi B: Altid godt med forbundsfæller :-) Hm, jeg tvivler lidt på, at de der fletteskilte ville hjælpe ret meget, netop fordi, som du skriver, rigtig mange kører efter 'mig selv først'-regler.

Donald: Det lyder ret vildt. Jeg tror, jeg efter de første ti minutter ville have tilbudt mig som trafikafvikler. Så kunne jeg have stået og viftet med armene, mens staklen kom ud fra parkeringspladsen. Det kunne jeg faktisk godt tænke mig, at folk gjorde noget mere på snævre p-pladser. I stedet for bare at stille sig passivt op og vente (håbe?) på, at man rammer noget.

Annemor sagde ...

Atter en gang er jeg meget fornøyd med å være reisende gods med hendene langt fra rattet og tankene et helt annet sted.Men dansker må da bare lære seg å flette. Likegodt først som sist :)
Mormorklem :)

@ sagde ...

Hahahahaha. Midterfrue altså. Sikke et ordenligt læs surhed og fordomme der lige får sig en tur ;-) bevares det lyder ikke som den bedste oplevelse. Og tak for den side af dig også.
Mind mig lige om dit valgprogram når den tid kommer. Så vil jeg overveje nøje hvor mit kryds skal sættes ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Ja, det kan være meget godt kun at være passager, men somme tider er det ikke en gang nok til at holde blodtrykket nede ;-) Ja, vi burde virkelig lære at flette. NU! Klem tilbage :-)

Liv: Hæhæ, jeg var også godt knotten! Og så beklager jeg virkelig dybt, hvis du troede, alt her i familien var lutter idyl, fordomsfrihed, pænt sprog og glansbilleder. Sådan forholder det sig ikke helt. Som i langt fra ;-) Ja, fordommene fik sig en tur, men faktisk viste det sig, at virkeligheden overgik fordommene. For havde jeg skrevet et eneste lille kuk om chaufføren på den væltede lastbil? Næh, det havde jeg ikke. Men se så lige her: http://www.bt.dk/danmark/vanvidskoersel-fanget-paa-video-her-vaelter-stangstiv-litauer-sin-lastbil-paa-e45

Karin sagde ...

Min ældste har linket til en artikel/lille film på BT, omkring et uheld på E45 i søndags. Tænkte straks på dit indlæg.

http://www.bt.dk/danmark/vanvidskoersel-fanget-paa-video-her-vaelter-stangstiv-litauer-sin-lastbil-paa-e45#.VBl3J47-lA4.facebook

Det har ikke så meget med det at flette, men mere om hvad der ligger forud for hvorfor :-)

@ sagde ...

@midterfrue: jeg lægger mig fladt ned!

Fruen i Midten sagde ...

Abildjyde: Ja, og det var præcis den væltede lastbil, vi havde fornøjelsen af at skulle flette forbi :-(

Liv: Det skal du ikke; det er noget rod ;-) Og så skal vi nok bare være glade over, at der ikke var nogen, der blev flade på den kedelige måde.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Træerne vokser åbenbart ikke ind i himlen. Retter man én ting, får man et andet problem. Nu har jeg rettet tilbage, at anonyme brugere (det er du jo så ikke, men det er altså forskellen) kan kommentere. Jeg håber, at jeg ikke behøver at sætte et af de der 'bevis du ikke er en robot'-felter på. For de er da bare trælse. Nu må vi se. Men tak fordi du kommenterer på besværlighederne :-)