torsdag den 10. juli 2014

Ting jeg ikke forstår på en torsdag - IV


På en steghed pre-sommerferie-torsdag overvejer jeg:

* Hvad formålet med at sætte en temperaturføler op på kontoret er, når det eneste, man kan, er at konstatere, hvor ulidelig varmt det er, men ikke gøre noget ved det?

* Hvordan jeg kan bære mig ad med at ødelægge ikke bare et, men TO par briller på en enkelt dag, så jeg nu kun har et sølle par tilbage og er nødt til at tage i byen og købe nye? Det er ganske vist - heldigvis - stadig kun de billige fra Tiger-butikken. Men alligevel.

* Hvorfor jeg er så uhensigtsmæssigt indrettet, at jeg bare ikke kan sove uden at have noget over mig? Mindst et dynebetræk og helst også et eller andet (læs: en t-shirt) til at dække skuldrene. Det er alt for varmt, og jeg er ved at smelte. Men sove uden kan jeg bare ikke.

* Om der mon findes et særligt sommerhus-gen? Forventer at være meget en del klogere på netop dette punkt om en god uges tid ...

* Hvor mon vores kongespil (eller hedder det vikingespil?) er blevet af? Og er det mon helt omsonst at prøve at spille det med en altid villig pindehenter som Kamelen i haven?

* Hvornår jeg mon går kold i romertal, når jeg allerede ved 4 er nødt til at tænke mig grundigt om for at huske, om I skal stå før eller efter V?


Og hvis der bliver lidt endnu mere sommerstille på bloggen, så ved I hvorfor.

De allersidste briller.

21 kommentarer:

@ sagde ...

1) temperaturføleren er kun for at genere!
2) du er klodset! og øjenlægen siger at de der 20-kroners-nogle er fine!
3) du må lære det. eller svede :-)
4) sommerhus-gener kender jeg ikke. fortæl fortæl når du er blevet klogere ... eller noget ;-)
5) vores hedder Kongespil. Ved ikke hvad jeres hedder. Tror i øvrigt at kamelen vil være mega god til det.
6) tror måske du kan google dig frem - men de der romere var altså heller ikke de smarteste talmagikere. eller hvad?

God torsdag!

Anonym sagde ...

Ville ønske, at min liste over ting, jeg ikke forstår på en (eller i hvert fald lige præcis denne) torsdag, var lige så kort som din :-) Jeg fatter nemlig ingenting overhovedet, når det er så varmt. Jeg føler, at jeg er fuldstændig brændt sammen!

Mette sagde ...

Jamen, Liv har svaret, hvilket var lige så underholdende so dine Ting du ikke forstår på en torsdag:) Du er vel klar over, at dette nu er en følgton der skal komme hver torsdag, ik'? :) Jeg glæder mig allerede rigtig meget til torsdag. Hi hi:)

Mette sagde ...

Hvis jeg da kunne stave følgeton.... Jamen, det er varmen!!!

Fruen i Midten sagde ...

Liv: 1) nemlig! 2) ja, desværre - og heldigvis 3) du har ret - igen 4) skal jeg nok 5) nok ikke til at kaste ... 6) ja, men det er jo ikke sjovt, når man bilder sig selv ind, at de romertal har man da helt styr på. Faktisk synes jeg, det er ret fantastisk, hvis de har kunnet regne noget som helst ud ved at bruge romertal. Men okay, riget kollapsede jo også, så det ... I lige måde :-)

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Øv din stakkel! Sådan havde jeg det igår. I dag går det bedre. Ud i skyggen med dig i stedet for at knokle med de der skabe. Det burde hjælpe :-)

Mette: Og så er den endda med j ;-) Ja, det er varmen. Hvad skulle det ellers være? Jeg kan heller ikke stave idag og har lige været inde og rette lidt i indlægget. Jeg lover ikke noget ugentligt indlæg. Det er ikke sikkert, jeg er lige uvidende hver torsdag ;-) Eller jo, det er jeg nok, men det er alligevel ikke nogen garanti for indlæg ...

Mette sagde ...

Åh, det er da endnu værre end jeg troede... Føljeton... Selvfølgelig! Viste jeg da godt - skulle bare lige se om andre viste det... Ej, havde ikke opdaget det, hvis ikke du nævnte det. Pinligt men giver stadig varmen skylden.

Lene sagde ...

Små børn kan heller ikke sove, hvis ikke de har lidt over sig :-) Jeg sover med min dyne som mave og benstøtte (sover på siden), og så håber jeg at det er lidt køligere i nat (som om) Jeg er så dårlig til varme over 24 grader.

Anonym sagde ...

smiler,,,, livet er ikke nemt sådan midt i en hedebølge uden for ferietiden, og aller værst om natten,natten byder helt sikkert på omkrong 21 grader ,så her er der lagt et par lagner frem til natten,, Søv godt og drøm sødt om en kølig dukkert på stranden .🏊🌜

Ellen sagde ...

I har det da vist godt nok varmt derhjemme i lille Danmark!
Her holder vi 23°, hvilket er en yderst passende temperatur til mig.
Jeg KAN ikke sove uden dyne. Ja, dyne! Om jeg så er ved at dø, skal jeg have dynefornemmelsen, ellers sover jeg ikke.
Hvad skulle sommerhusgener bevirke? Det er noget, jeg ikke forstår på en torsdag ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Varmen undskylder alt - i hvert fald næsten ;-)

Lene: Hihi, små børn Ellen og så mig ;-) Det føltes ikke ligefrem koldere i nat, vel? Men nu har det vist toppet for denne gang. Jeg har det også bedst med mere moderate temperaturer.

Fruen i Midten sagde ...

Jonna: Nej, det er nemlig lidt tarveligt at lægge de høje temperaturer på dage, hvor jeg skal på arbejde. Lagner eller tomme dynebetræk er også løsningen hos os. Tak :-)

Ellen: Ja, vi har det lige lovlig varmt pt. Med det er vist sidste dag i dag, fredag. Pyh, ligefrem dyne! Hvad gør du så, når I er ude at rejse, og der bare er et dumt lagen (som oven i købet er stoppet ned i fodenden) med et tæppe ovenpå? Min hypotese er, at nogle mennesker er udstyret med et særligt sommerhusgen, som gør, at de er helt vilde med at bo i sommerhus, mens andre er lidt mere nåh ja tjahhh ... Det er den hypotese, jeg vil arbejde lidt med i næste uge :-)

A + K = ♥ sagde ...

Hahaha - åh, hvor jeg kender det. Jeg vil også have noget over mig. Og især på skuldrene. Og i disse dage er det jo ulideligt! Men jeg kan ikke sove uden. Og så vågner jeg, fordi jeg river det af, af ren hedeslag i søvne. Tsk. Godt man ikke bor sydpå!

- Anne

Fruen i Midten sagde ...

Anne: Også dig! Hvad er der med de skuldre? Ja mon ikke, med mindre de nede syd på har sådan nogle gamle huse med tykke vægge af sten og skodder for vinduerne, der iøvrigt skal vende mod nord for soveværelsets vedkommende. Og de findes jo, de der gamle huse med kølige soveværelser. Til gengæld er der nok iskoldt om vinteren ...

Anonym sagde ...

Ved sgisme ikke om vikingespillet er en klog beskæftigelse med en stor og ikke helt voksen pindehenter-hund. Men I kan da prøve med et par pinde, som den gerne må tygge i inden I bruger de rigtige og sætter hunden i snor.

Indrømmet - jeg har tilbragt de sidste nætter ovenpå dynen... uden noget som helst... det har dælme været varmt.

Min chef har sat en gulv-ventilator op i kontoret, og vi har meget skæg af at sætte den til at dreje når hun har dækket hele sit skrivebord med papirer. Det er ikke populært.

Mia Folkmann sagde ...

Der er mange ting, jeg ikke forstår - uanset hvad dag i ugen det er. Jeg skal også - uvist af hvilken grund - have noget over mig, selv om det dr drønvarmt, og jeg kan heller ikke finde ud af det med romertal. Sommerhusgenet... her tror jeg måske ikke, at vi tænker det samme. Jeg har absolut et sommerhusgen, fordi jeg elsker sommerhuse. Altså selve huset - der som regel er af træ og vældig hyggeligt. Alle min barndoms ferier har foregået i (lejede) sommerhuse, og ét af mine bedste (ejede) huse var ét... :-)

Pia sagde ...

Jeg skal også have noget blusevæsen over skuldrene, og som altid kæmper jeg med min dyne eller dynebetræk om hvem der skal ligge øverst. Enten vågner jeg ved jeg sveder eller også er jeg blevet kold. Vinduet står som altid åbent året rundt.
Sommerhus er ikke noget jeg er vild med. Det hører måske bare med i den ferie man nu har valgt at holde. Det var sikkert noget helt andet, hvis det var vores eget sommerhus - og dog, for jeg har det faktisk også sådan med vores campingvogn.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Første betingelse er tørvejr, hvilket lige nu er en mangelvare ... Og så en plæne, der er stor nok. Der kommer vi vist også til kort, så det ... Jamen altså, når det er sprøjtehedt, så er det da også den fineste måde at sove på. Men det er vi åbenbart en del, der ikke kan finde ud af. He he, sådan en gulv-ventilator beder jo næsten om at blive misbrugt ;-)

Mia: Det er tilsyneladende ret udbredt at skulle have noget over sig, selv om det er (alt for) varmt. Måske har du netop et sommerhus-gen, eller du har fået sommerhus-hyggen ind med modermælken. Jeg tror, det kan betyde noget :-)

Pia: Ja netop, så flår man det hele af i søvne og vågner, når man alligevel er blevet kold. Et værre bøvl. He, jeg vidste det! Nogen har det med sommerhuse som jeg, mens andre bare æælsker det.

Domus1 sagde ...

ad det med romertal: Du/I kender sikkert værdien af hvert enkelt tegn; Reglen er da, at hvis et tegn med mindre værdi står til venstre for et højerevædi-tegn, skal det trækkes fra det store - til højre derfor lægges til. Hvis det står melklem 2 store tegn, skal det trækkes fra det sidstnævnte store tegn. F.eks. MCM = 1900. M (=1000) + (C =100 fra M = 1000 er 900). -- Ja, vi må være glade for, araberne lærte os 10-talssystemet (må grækerne egentligt også have brugt, når de beregnede med geometri og trigonometri (kan jeg ikke se, hvordan man skulle kunne med det romerske talsystem).
Magnus

Annemor sagde ...

Lest og lest og lest.
Og smilt.
Sommerklem og en hilsen til Kamelen :)
Mormor

Fruen i Midten sagde ...

Magnus: Tak :-) Egentlig ved jeg det jo godt. Men da jeg så lige selv skulle skrive det, blev jeg alligevel så meget i tvivl, at jeg var nødt til at slå det op. Ja du godeste, det er svært at forestille sig, at fx Pythagoras sad og fandt frem til sin læresætning ved hjælp af romertal!

Mormor: Tak, klem tilbage og et søvnigt vuf fra kamelen :-)