torsdag den 4. april 2013

Nye tricks til gamle cirkusheste


Så følte jeg mig lige tyve år ældre.

Min ene boss blev ringet op forleden af en sælgertype, der ville lade en sagesløs prøvekøre deres voldsomt fine, voldsomt ergonomisk rigtige muse-alternativ gratis i fjorten dage. 

Og så tænkte samme boss vist, at det da kunne være en fin form for medarbejder-omsorg at lade mig få den fornøjelse.

Derfor har jeg nu siddet hele dagen med en form for ekstra tastatur foran det almindelige tastatur men uden mus. Det kan godt være, det er en gammel, gammel nyhed, men her i Verdensfirmaet er der ingen, der har prøvet det. Det er slet ikke pointen. Den kommer om lidt.

Selve opkoblingen var nem nok (selv om jeg synes, ledning virker lidt antikt), men så viste det sig, at mit hidtidige tastatur med indbygget håndstøtte ikke kunne bruges,og jeg måtte tage til takke med et tilfældigt tastatur, som tilfældigvis lå på en tilfældig hylde. Hvilket tilfældigvis ikke kan siges at være det bedste udgangspunkt.

Men altså, så sad jeg der. Og gloede på mit muse-alternativ.

Mens højre hånd viftede lidt rundt på må og få.

For mens jeg med mit hoved godt kan forstå, hvad jeg skal foretage mig, så er det som om kontakten ud til hænderne er gået lidt i smadder. 

Alle mine rygrads-museklik er væk. 

I stedet skal hvert eneste klik udføres som en bevidst handling. 

Godt nok noget bøvl.

Og dét er så pointen; at det virkelig skal være svært for en gammel cirkushest at lære nye tricks!

Det er lidt skræmmende, at det er sådan. Donnaen ville rimeligvis bare køre derudaf efter tre minutter. Hendes unge hoved (og rygrad) er så omstillingsparat, at hun dårligt nok ville bemærke udfordringen ved at skifte.

Mens jeg - pffftt ...

Altså, jeg skal nok lære det. Fordi jeg vil. Men det går bare lidt langsommere, end jeg bryder mig om. (Og jeg spænder åbenbart så meget, at jeg får ondt både her og der, så det med det ergonomisk rigtige er ind til videre så som så).

For det er altså ikke så rart at opdage, at der er begyndende mosbegroning på indersiden af øverste etage.

Omvendt er det måske i virkeligheden meget godt at opdage, for så kan jeg jo fortælle mig selv, at NU må jeg altså lige tage mig sammen, inden det bliver mere omsiggribende. Med den der mosbegroning, altså.

Så nu lærer jeg lige det her. 

Hvor svært kan det være?


Smaddersmart - tror jeg nok.

22 kommentarer:

Anonym sagde ...

Årh føkerbmedndig. Det der tastatur har jeg også forsøgt mig med på arbejde. Jeg måtte til sidst opgive. Det var og bliver aldrig en lettelse for mig. Kunne slet ikke styre den der musetter dimse pind!!!

Det kan sagtens være mos på øverste etage - men hellere lettere lysegrøn i knolden end kobberrød i bærret af anstrengelser over at skidtet ikke vil som jeg gerne vil.....

Held og lykke med det hele :-)

Annemor sagde ...

Oj da. Den så ikke så enkel ut, ved første øyekast, men det kan hende du mestrer den fortere enn du hadde ventet. Du skal vel bare "knekke koden", som med alt annet man skal lære.
Jeg sitter her, jeg. Og heier:HEIA, HEIA, du fikser det nok.
Sånn på sidelinjen.
Mormorklem :)

Frederikke sagde ...

Jeg bruger også den der muse-alternativ og er pænt glad for det. Det hjælp meget på det, at jeg fik et tastatur, der passer til, dvs kan ligge helt op ad :)

Pia sagde ...

Egentlig vil jeg også gerne undgå alle de museklik, og der var engang, hvor jeg havde genvejstaster til mange af de ting jeg arbejdede med. Jeg var nød til at gemme musen, så jeg kan sagtens se det hele for mig.
I denne tid er jeg rigtigt glad for jeg ikke skal teste eller bruge sådan et apparat, jeg har rigeligt nyt der skal trænge ind bag mosset :-)

Peter sagde ...

Nogle elsker denne løsning,
jeg kan slet ikke bruge den.
Jeg syntes også det er belastende at skulle række det stykke længere frem for at betjene tastaturet.
Men jeg har så heller ikke problemer med en alm. mus ;-)

Rejen sagde ...

Jeg har ikke prøvet det med pinden, men har et andet ergonomisk muse ? et eller andet, og det fungerer fint..Og ja det er lidt uhyggeligt at jo ældre man bliver jo længere er man om at lære nyt.. :-)

Stegemüller sagde ...

Hold ud, blive ved med at kæmpe med din mouse-trapper som den hedder.... Det betaler sig virkelig.

Engang for nogle år side nhavde jeg brugt så meget mus at jeg slet ikke kunne løfte armene bagud og tage frakke på - det var en advarsel (!) - og derefter bad jeg om en mouse-trapper. Det tog mig en formiddag at lære den at kende og straks forsvandt mine skulder-smerter. Det der smerter i skulderen er at man konstant sidder med armen ude til højre og samtidig spænder lidt for at klikke med musen. Når du først bruger mouse-trapperen, har du hele tiden skuldrene inde hvor de hører til. Det er virkelig mange skader der kan undgås.

Ellen sagde ...

Der er meget delte meninger, kan jeg se ... mange hos os sværger også til Mouse-trapper, som de slet ikke tror, de kan leve uden.
Jeg vil vove den meget upopulære påstand, at meget af musearmene sidder inde i folks hoveder ... det, det handler om, er bevidst at sørge for, at bevægelserne ikke er helt ens, og at man skal lære en masse tastaturgenveje at kende.
Jeg har brugt mus i 8 timer på arbejdsdage og 2-3 timer på ikke-arbejdsdage, lige siden musen blev noget andet end dyret, der leverer ulækre og særdeles synlige efterladenskaber på ødegården.
Jeg har aldrig haft problemer.
Hvorimod de, der får en mouse-trapper, tror på det hjælper, men efter kort tid har de fleste af dem de samme problemer som de havde med den almindelige mus - dette gælder alle aldersklasser.
Det handler i bund og grund mest om at huske at slappe af; at sænke skuldrene, at knytte og 'uknytte' musehånden nogle gange på en time.
Da jeg i en periode blev 'tvunget' (væddemål!) til at bruge mouse-trapper, fik jeg myoser i skuldre og nakke efter kort tid.
Med andre ord: lad være med at falde for konceptet, bare fordi ... tænk i stedet over, hvad du gør. Så snart du føler den den mindste smule ømhed, skal du ændre på din rutine.
Det er det, handler om :-)

Anonym sagde ...

Vil nok lægge mig meget op af Ellens kommentar her.. at musearme er noget der er i hovedet, dog lige med den tilføjelse at jeg egentlig mener at musearme hvad enten det handler om mus, penne eller trapper i nogen grad handler om at alt for mange er alt for anspændte overfor computerne og at rutinerne ændres.. for nervøse for at gøre noget forkert med nye redskaber.

Jeg har personligt ikke prøvet trapperen, men den er da ganske populær for mange, så giv den en chance men mærker du ubehag så drop den igen.

Jeg har en musepen som jeg forgæves har forsøgt at lære at bruge flere gange, men nu har droppet. Kan ikke vænne mig af med musen. Men har til gengæld heller ikke haft problemer trods intensivt musearbejde i mange år.

Madame sagde ...

Åh jeg lider med dig og forstår det fuldstændig - at arbejde ved en computer skal helst foregå uden, vi tænker over hver eneste museklik.
Jeg tror mere på, at vi skal huske at rejse os og strække ud mange gange om dagen.

Fruen i Midten sagde ...

Hej Anonyme: det var da ærgerligt, at du ikke kunne enes med mouse trapperen (som jeg nu ved, den hedder). Nu giver den en chance,og så må jeg se, om jeg bliver for kobberød til at det er en god ide at fortsætte. Tak :-)

Mormor: Måske. Hvis bare jeg kan lære at bruge begge hænder, tror jeg det lykkes at knække koden. Tak og klem tilbage :-)

Frederikke: det er jeg da glad for, at du skriver :-) Nu skal jeg så bare have et andet tastatur ...

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Ja, man er nærmest nødt til at putte musen ned i skuffen, hvis man skal lade være med at bruge den ;-) Nej, du har sikkert nok at se til (dejligt dejligt), og så ville det være temmelig meget på tværs med den slags værktøjs-eksperimenter.

Peter: Velkommen forbi bloggen :-) Det er åbenbart i høj grad individuelt, om man føler, at man kan bruge mouse trapperen. Jeg kan sagtens følge dig i, at det ikke er helt godt at skulle have hænderne frem over tastaturet for at nå. Jeg skal i hvert fald have et, der er smallere, hvis det skal blive godt.

Rejen: Hvis bare du er tilfreds med din løsning, er alt jo godt :-) Ja, det er nemmelig uhyggeligt!!

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Uf, så har du virkelig også været ude i noget overbelastning :-( Godt du fik mouse-trapperen (tak for korrekt betegnelse :-) ). Jeg har en skulder, der også vil have godt af en ændret arbejdsstilling, så jeg håber, jeg kan få glæde af den.

Ellen: Måske har du ret, at mange af problemerne sidder mellem ørerne. Desværre tror jeg, at vi er rigtigt mange, der har alvorligt svært ved at standse op og skifte rutine, selv om nakke, skuldre, albue og hånd begynder at sende ubehags-signaler. Nu giver jeg den en chance og ser,hvad der sker. Måske ender jeg med en kombination, hvor jeg bruger trapperen til det nemme og musen til det svære :-)

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Du har i hvert fald ret i, at jeg er ret anspændt over for mit nye redskab lige nu. Det gør ikke altid som forventet, og fx har jeg lige slettet mine egne blogsvar to gange :-( Men måske er det lige så meget fordi, jeg har måttet tage til takke med et discount-tastatur? Godt, at du ikke har problemer med musen. Jeg kan godt mærke det, hvis jeg bruger den for meget. Men nu er jeg jo også sådan en, der glemmer at slippe musen, selv om jeg bare sidder og læser på skærmen ;-)

Madame: det er nemlig noget forfærdelig bøvl, hvis man skal sidde og kigge ned - og tænke over - hvert eneste klik. Du har ret, man/vi/jeg skal blive bedre til at komme op og stå og strække lidt ud i ryg, nakke og skuldre. Ofte :-)

Mette sagde ...

Ser fint ud:) Jeg er en klump til at lærer nye tekniske ting....

Kong Mor sagde ...

Jamen er det ikke utroligt? At det skal være så svært at lære nyt, i en lettere fremskreden alder?
Jeg er dog sikker på du kommer efter det :-)

Inge sagde ...

Der er rigtig mange som er glade for MouseTrapperen.. jeg kan ikke finde ud af at bruge dem, men oplever heller ikke problemer med museskader.

Uanset om man bruger alm. mus eller trapperen, så er genvejstaster det mest geniale og forebyggende.. :-)

Fruen i Midten sagde ...

M.S.: He he, jeg ved ikke, om jeg lige frem er en klump, men det går bare ikke heeelt så nemt/hurtigt, som jeg synes, det burde :-)

Kong Mor: Det er nemlig helt utroligt (irriterende), at det skal være så svært. Hvordan bliver det så ikke, når fremskreden erstattes med overskreden ;-)

Inge: Velkommen tilbage til civilisationen ;-) Det er åbenbart ret fifty-fifty med tilhængere og modstandere. Desværre er jeg en genvejs-mongol - også selv om jeg ved, at jeg burde lære en hel masse ...

Tina Liel sagde ...

Pyh tror jeg ville ha de samme problemer ;-)Men lidt øvelse gør nok mester! Dejligt at høre at gemalen er ok igen og farmor har fundet sig til rette. Hun tager nok mere kontakt til de andre når hun rigtig er faldet til. Knus♥

Fruen i Midten sagde ...

Tina: Øvelse er en god ting, og nogle af bevægelserne er allerede ved at være på plads, mens andre nok aldrig kommer det helt :-) Ja, det er dejligt, at Gemalen er 'kørende' igen, og at Farmor tilsyneladende er nogenlunde tilfreds.

Mia Folkmann sagde ...

Ja, hvem bruger ledning nu til dags? Jeg har også prøvet forskellige ergonomiske hjælpemidler, men det eneste, jeg kom til at holde af, var en musepen. Den bruger man på en lille (eller større) plade, og det virker meget naturligt med en slags "blok og blyant". :-)

Fruen i Midten sagde ...

Mia: Nej, hvem bruger ledning?? Musepen har jeg ikke prøvet,menkan forestille mig, at den er god til fx Ipad :-)