lørdag den 7. april 2012

Ugidelighed

 
Æv, det halve af påskeferien er gået - så godt og vel.
 
Og vi keder os.
 
På den der æv-måde, hvor der er rigeligt at lave (læs: rigeligt med kedelige ting, der SKAL laves), men ingen af os gider rigtigt lette måsen og komme i sving.
 
Gemalen skal flytte fliser. Pigebarnet har en boganmeldelse, der ikke skriver sig selv. Og Fruen, hun skal sådan set bare genfinde sit hus. Det hus, der vist nok stadig er der, når der altså bliver ryddet op og gjort rent og og ...
 
- og æv, vi gider ikke.
 
Hver morgen er vi startet fint. Men hen over middag går der ugidelighed i den.
 
Pludselig ligger Gemalen på sofaen og ser cykelløb. Pigebarnet stener foran computeren, og Fruen er på mystisk vis ikke længere travlt beskæftiget med vasketøj eller lignende, men med svenske mordgåder eller dagens avis.
 
Og det var jo ikke meningen med ikke at skulle nogen steder i påskeferien. Meningen var jo netop, at vi skulle være flittige. Indhente det forsømte. Få noget fra hånden. Ordne et par projekter.
 
Men hvad sker der?
 
Absolut ingenting. Eller i hvert fald næsten ingenting.
 
I morgen er der hvad der svarer til en normal weekend tilbage af ferien.
 
Og vi får præcis lige så travlt med at nå det, vi plejer på en normal weekend.
 
Hvilken lære kan vi så drage af det?
 
At vi alle tre er nogle dovne hunde med udpræget tendens til arbejdsfobi på hjemmefronten. Har vi ikke har pisken lige over nakken, sker der ikke noget.
 
Og så kan vi jo lige så godt tage ud og opleve noget spændende.
 
Det gør vi næste gang.
 
Sgu.

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tror det er ganske universelt, det der. Vi havde også flere ting vi godt ville have gjort, men gider absolut ikke gøre andet end at slappe af og nyde roen.

Rejen sagde ...

Hihi, her sker det samme, men mon ikke det er fordi man har brug for at gasse lidt ned og når vejret alligevel ikke indbyder til det helt store udendørs så kan man da ligeså godt bare få slappet grundigt af...;-D

Madame sagde ...

Haha, jeg tror, det må være et almenmenneskeligt træk - jeg kender det i hvert fald også :-)

Inge sagde ...

Det er lidt træls, når man ikke når det man gerne vil..
Vend det om og NYD at I har muligheden for at være dovne og lave ingenting. :-)

Pia sagde ...

Jeg har i den grad trængt til ferie, og den bliver brugt på lige nøjagtig det jeg har lyst til. Alt det der SKAL laves løber ingen steder, der er trods alt ikke deadline på andet end Allans fødselsdag i morgen :-)
I stedet for at have dårlig samvittighed, så nyd det, det skal der nemlig også være plads til :-)

Johanne sagde ...

Jeg tror, det er fordi, I har brug for det, så I kan lige så godt prøve at nyde det.
Men jeg kender det godt, og man slår sig selv i hovedet med dårlig samvittighed igen og igen. Lad være med det :-)
Så ... ha´ en dejlig forhåbentlig afslappende dag.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Velkommen i 'klubben' :-)

Reje: Mjoh, vi har i hvertfald gasset helt ned. Og lados endelig skyde skylden på vejret ;-)

Madame: Måske har du ret - jeg synes bare, at 'alle de andre' virker enormt foretagsomme. Men man ser selvfølgelig kun dem, der ER i gang med noget. Alle de andre sidder måske også og flader ud derhjemme?

Inge: Du har ret, vi bør bare NYDE det. Det prøver vi så - men ind i mellem får jeg nu lidt dårlig samvittighed :-/

Pia: Tillykke med din husbonds fødselsdag :-) Her har hverken Gemal eller Pigebarn svært ved at slappe af uden dårlig samvittighed. Det er kun mig, der ender med hverken at få lavet noget - eller få slappet helhjertet af :-/

Mosekone: Måske har vi virkelig haft brug for det. Vi har sovet og sovet og dovnet og lavet ikke-noget i hele ferien. Så må vi bare satse på, at batterierne er fuldt opladede til at gå i gang igen :-)

Ellen sagde ...

Pak den væk, den dårlige samvittighed - I har ikke noget at bruge den til.
John kom altid med "man skal yde, før man kan nyde" - og jeg svarede altid, at det er om at nyde, når man kan. Støvsugeren render desværre ingen vegne af sig selv, og man skal hellere bruge tiden på at være sammen, når man har mulighed for det.
Kan man ikke køre en tur og spise i det fri, er der sikkert masser af andre muligheder for sjove/spændende/interessante oplevelser.
Eller nøjes med at flade ud og bare vide, at man er sammen uden nødvendigvis at skulle tale sammen.
Men igen: jeg synes det er så synd, når nogen har dårlig samvittighed over springe over, hvor gærdet er lavest en gang imellem og bare nyde livet i stedet for.

Lene sagde ...

Man har altså rigtig godt af sådan nogle dovne dage der hjemme. Bare vent til I starter på jobbet igen, så kommer energien tilbage ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det er faktisk uhyggeligt svært at pakke den dårlige samvittighed væk - det må virkelig være blevet banket ind i hovedet på mig, siden jeg var lillebitte, at der skulle netop ydes, før der kunne nydes :-/

Lene: Jeg håber virkelig, du har ret. Er helt bange for, at det vil tage dage at komme tilbage i almindeligt tempo efter 4-5 dage i slow motion ...

Amrit sagde ...

Hold kæft, spejl! siger jeg bare!

Fruen i Midten sagde ...

Amrit: He he - siger jeg bare ;-)