onsdag den 18. april 2012

Afløbs-adwr-rensning

 
- Moar, sagde Pigebarnet inde fra brusenichen, det er altså derfor, der kommer vand ud på gulvet.
 
'Derfor' viste sig at være en - omend ikke ankelhøj - så dog alligevel betragtelig vandsstand, mens den unge dame vaskede hår ...
 
Hvis jeg nu var et ordentligt og velstruktureret menneske, ville den slags aldrig ske. At afløbet stoppede til. En onsdag aften.
 
Men det er jeg ikke, så Fruen måtte bide i det sure æble og hente aviser, lommelygte og skruetrækker med mere for at gå i krig med projekt afløbsrensning.
 
Skruetrækkeren bruges til at vippe risten af, og så er der ellers frit nedsyn.
 
Eller det er der jo netop ikke.
 
Adwr!
 
For indsatsvandlåsen (det måtte jeg lige google for at finde ud af, at sådan en hedder) ser nærmest levende ud. Fyldt som den er med lange hår, sæberester og snask.
 
Adwr - adwr!
 
Men der er jo ikke nogen vej uden om. Op skal den, og så..
 
.. så er det, jeg kommer i tanke om, at jeg stadig har både ur og ringe på. Gummihandsker kunne overvejes, men operation hårfjernelse er forbasket svær med sådan nogle på.
 
Så altså.
 
Her er det så, Pigebarnet meddeler at:
 
- Når jeg bliver stor, så ringer jeg altså efter en håndværker til at ordne det der.
 
- Det er ret dyrt at få en VVS'er til at ordne sådan noget.
 
- Ja, men jeg skal også være rig, når jeg bliver voksen, fortsatte Pigebarnet og forsvandt skyndsomt, da hun ikke rigtigt brød sig om den hørm, der bredte sig.
 
Efter at have fjernet den ulækre masse bestående af hår begroet med snask, kunne jeg koncentrere mig om at gøre vandlås og afløb ordentligt rene. Og her vil jeg gerne klage til VVS-dippedut-producenterne. For hvorfor (virkelig grimt skældsord) er sådan en vandlås konstrueret, så den er plat umulig at rengøre?? Jeg kan ikke finde ud af at skille den ad, og det eneste, jeg kan få nogenlunde ind mellem de bevægelige dele er mine - ikke længere så frøkenagtige - fingre.
 
Mer' adwr!
 
Til sidst var projektet dog tilendebragt, og jeg var så tilfreds med resultatet, at jeg resolut gentog successen på det andet badeværelse.
 
Det viste sig at være en vældig god ide, selvom der endnu ikke havde været tegn på højvande.
 
Og min glorie er nu lige så nypudset som mine brusenicheafløb.
 
Sådan er der således ikke noget, der er så be-skidt og tilstoppet, at det ikke er godt for noget ...
 

21 kommentarer:

The CityGirl sagde ...

Først tak for tip! Skruetrækker! Afløbet heroppe i sommerhuset var/er også nået til stormflodshøjder. Helt glad fik jeg vristet risten af med skruetrækker (den sad så godt fast, at jeg faktisk troede, at nogen havde været så tumpede at lime den fast....)

Men jeg blev bare mødt af sært afløb (sommerhus-afløb?), hvor der intet snask var at fiske op - ergo sidder det længere inde... Prøvede at svuppe; ikke det store resultat.

Så når nu du lyder som om du har herre meget tjek på sådanne afløb, kan du så ikke komme forbi og fikse mit? Jeg skal nok kvittere med vin og mad! :-)

Rejen sagde ...

Det er bare så adder, at skulle rense afløb, har også prøvet et par stykker i tidens løb...;-D

Susanne sagde ...

Bvadr. Jeg var i håndvasken på badeværelset i går. Kan næsten lugte det endnu.

Inge sagde ...

Ja adwwrrrr.. Er den slags arbejde ikke et mandejob.. :-)

Margith sagde ...

Jeg har også været der :-) men følelsen bagefter er helt fin. Din nypudsede glorie er helt på sin plads.
Måske skulle din datter bare finde sig en vvs-mand og blive gift med ?

Ellen sagde ...

Pyhaogaddr. Jeg vil helt sikkert mene, at den slags er et mandejob, men hans nylige operation taget i betragtning, var det vel fair nok at det blev dig - og vente kunne det lige som ikke ...
Godt gået - min glorie ville også have overstrålet alt andet, hvis det havde været mig.

Fruen i Midten sagde ...

CityGirl: Selv tak, altid glad for at kunne lære nogen noget :-)

Meeen, jeg har sgu'tte megen forstand på afløb som sådan. Men sommerhus-kloakering er et ikke også i en kategori for sig - noget med septiktanke og andre underligheder?? Jeg ville ikke engang turde hælde afløbsrens i af skræk for at gøre mere skade end gavn. So sorry :-(

Reje: Ja føj!

Susanne: Hvis bare det ikke lugtede samtidig ...

Inge: Det har det aldrig været her i huset, da det er mig (og Pigebarnet), der har langt hår, som sætter sig. Øv bøv :-(

Margith: Smaddergo' ide! Det er altid godt med en håndværker i familien :-)

Ellen: Næh, det er et af de mandejobs (synes jeg også, det burde være), som jeg har 'fornøjelsen' af. Til gengæld følger der så glorie med efter veludført dåd ;-)

Kong Mor sagde ...

Eiiiirk.. Ja den slags er ulækre.
Tænk at du gjorde det! Man bliver så ren og god indeni af at ordne den slags adddrarbejder.

Madame sagde ...

Nu priser jeg mig lykkelig over, at jeg kun ejer ét badeværelse :-)

Fruen i Midten sagde ...

KongMor: Ja tænk, men jeg havde li'som ikke noget valg, vel? Og ja, man bliver voldsomt tilfreds med sig selv bagefter ;-)

Madame: Tror du ikke, det kommer ud på et? Hvis man kun har et badeværelse i stedet for to, skal afløbet så ikke bare renses dobbelt så tit?

Hehe, tænk at bruge mine hjerneceller på at overveje den slags ... ;-)

Kirsten sagde ...

Sjovt nok at det er kvinderne der gør det arbejde... Min svigermor sagde en gang for mange år siden til min svigerinde der ikke gad stryge skjorter, at hvad var der en kvinde i huset for? (!!!!!!!) Så for at forsætte i samme ånd, hvad er der en mand i huset for hvis vi selv skal rense afløb?
Jeg gør det sgu også altid, men er nu begyndt at lære min søn kunsten. Og vi er tre hunkønsvæsener med langt hår - så der er rigtig sjovt i vores afløb....

Kirsten sagde ...

Sjovt nok at det er kvinderne der gør det arbejde... Min svigermor sagde en gang for mange år siden til min svigerinde der ikke gad stryge skjorter, at hvad var der en kvinde i huset for? (!!!!!!!) Så for at forsætte i samme ånd, hvad er der en mand i huset for hvis vi selv skal rense afløb?
Jeg gør det sgu også altid, men er nu begyndt at lære min søn kunsten. Og vi er tre hunkønsvæsener med langt hår - så der er rigtig sjovt i vores afløb....

Østfronten sagde ...

- jeg HADER den slags opgaver. Det er instant gag-reflex. Kæreste står for toiletrengøring og afløbsrensning. Og støvsugning. Så står jeg for anden rengøring samt det meste vasketøj. Og al bagning...

Annemor sagde ...

Det er da "damejobb"? I alle fall har det vært mitt område, alltid.
Men jeg holder da også min glorie frem til almen beskuelse i etterhånd.
En skikkelig møkkajobb, heter det på norsk -
Ha en fin kveld.
Mormor på klagemuren

Fruen i Midten sagde ...

Kirsten: Ja, det er sikkert en 'fest' at rense afløb hos jer med tre langhårede damer. Synes, det er helt fint, hvis du kan få sønnike oplært til tjansen.

Mænd har man da til at åbne syltetøjsglas og checke dæktryk. Blandt andet ;-)

Østfront: Det synes jeg, du har 'kringlet' ret godt :-D

Mormor: Nypudsede glorier er altid fine at vise frem ;-)

Skikkelig møkkajobb - godt udtryk!

Også god aften til dig :-)

Anonym sagde ...

Det er helt klart et kvindejob. For så bliver det gjort rigtigt. En mand ville med garanti prøve at pille risten af, hive brusehovedet af bruseren og prøve at spule snavset ud - eller brug af et eller andet djævelskab, der siger en brummelyd og hidstammer fra værkstedet. Med det resultat at slammet fordeler sig som en omgang sprøjtelakering over det meste af inventaret i badeværelset.
Så kalder han på konen, skal vi vædde?

Og så skal man både vaske inventar, sanitet og indhold - SAMT ordne risten.

Kvinder ordner bare det afløb - iført gummihandsker, som regel. Lyserøde - helst.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Du fortår da at gøre det begribeligt, at det nok er bedst at ordne afløb selv ...

Er ikke så glad for gummihandsker. Enten synes jeg ikke, jeg kan arbejde med dem på, eller også har jeg det med at sjaske ud over det hele, når jeg har dem på. Men som sådan har jeg ikke noget imod de lyserøde ;-)

Tina Liel sagde ...

Yuck yuck har set noget lignende og det er ikke et smukt syn he he. Men man er lidt stolt efter s[dan et do it yourself projekt er klaret. God weekend♥

Anonym sagde ...

♥velkommen på min blog♥
hi hi , sikke en historie, du kan roligt pudse glorien og to medaljer har du også fortjent, jeg ved ikke rigtigt , jeg tror jeg havde skreget heftigt på Ipsen for at få hjælp hvis det var hjemme hos mig...

Pia sagde ...

At gifte sig med en vvs mand hjælper ikke. I retfærdighedens navn, skal det siges, at Allan har dog gjort det et par gange, men det er mest mit job. Vi har lige langt (eller kort) hår :-)

Vi har også haft sådan en vandlås der skulle bruges værktøj til. Det skal der dog stadig til risten. Vi udskiftede vores vandlås for nogle år siden, så den er rimelig let at skille ad, men vi fik også nyt badeværelse :-)

Fruen i Midten sagde ...

Tina: Ja, man bliver nemlig så vældig tilfreds med sig selv :-)

Også god weekend til dig.

Fru Ipsen: Tak. Og velkommen forbi min :-)

Dejligt for dig, hvis Ipsen var kommet dig til undsætning i lignende situation. Det er åbenbart cirka 50/50 om afløbsrensning er et kvinde- eller mandejob rundt omkring.

Pia: Tror du ikke? Nå så vil vi ikke satse på det ;-)

Jeg kan godt få selve indsats-vandlåsen op, men jeg tror altså ikke den kan skilles ad. Og det er rigtig dumt. Vores badeværelser er ellers også rimeligt nye ...