mandag den 23. juli 2018

London calling - eller noget ...


Donnaen og jeg er hjemme igen efter en sviptur på fire dage til London.

Det var faktisk en fin tur.

Den var varm og beskidt, og vi fik både bekræftet og punkteret nogle fordomme. Også nogle af de positive - hvis ellers en fordom kan være positiv?

Den korte version er,

at Ryanair virkelig ikke er vores favorit-flyselskab,

at Stansted nok aldrig bliver vores favorit-lufthavn,

og at London ikke kom på listen over vores favorit-storbyer.


Den længere version er selvfølgelig en anelse mere nuanceret. Og for at starte med Ryanair, så kan vi bare konstatere, at når man køber billigt, så får man billigt, men derfor er det alligevel irriterende at lægge ud med at være forsinket allerede fra starten. Vi spiste aftensmad i god ro og orden derhjemme, kom til Billund lidt i klokken ni og konstaterede som det første, at flyet var forsinket, og der gik så en rum tid, før der kom besked om den nye forventede afgangstid.

Knap to timer forsinket kom vi afsted, og jeg var glad for, at jeg havde fravalgt toget ind til London og i stedet købt billetter til bussen, som i modsætning til toget også kører om natten ... 


At bussen så ikke holdt på det sted, hvor den skulle i følge billetten, var en mindre detalje, og vi susede ad nattetomme veje ind til Victoria Station, hvor vi hoppede af bussen og direkte videre ind i den taxi, der netop da svingede ind bag bussen for at afvente potentielle kunder.

Jeg er ellers ikke meget for at køre med taxi i ukendt territorium, men midt om natten var der ikke andre muligheder, og det gik også ganske glat, og vi ankom hurtigt til hotellet, hvor receptionisten tydeligvis var vant til, at gæsterne kom på alle mulige mærkelig tider af døgnet.

Vi fik vores nøglekort, og da vi ikke skulle spise morgenmad på hotellet, behøvede vi ikke bekymre os om at skulle stå op til en en given tid, men kunne bare smække skiltet med please don't disturb på døren, før vi gik omkuld.

Klokken var da 03:30 - lokal tid.


"Vores" station.

7 kommentarer:

Pia sagde ...

Flyforsinkelser i den kategori, gider man bare ikke. Det giver så meget bøvl, når man er på egen hånd.
De andre to punkter, er I selv herre over i fremtiden. Det lyder næsten som om det ikke kommer til at gentage sig, men jeg håber da, I fik lidt gode oplevelser med hjem også.

Ellen sagde ...

Ryanair skal man undgå. Det kunne jeg godt have fortalt jer :-)
Og så glæder jeg mig til at høre, hvorfor min absolutte og uden sammenligning yndlingsstorby ikke blev jeres ditto! Bortset fra, at jeg nok ikke ville vælge at feriere i en storby midt om sommeren ... men vi må vist engang have os en snak om London ;-)
Londontaxaer kan man i øvrigt stole på på alle tidspunkter af døgnet, så det kunne I roligt være trygge ved.

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Ja, det er bare drønirriterende. Men det var da altid noget, at Ryanair overhovedet fløj (kan vi jo så se nu). Stansted vil vi også prøve at undgå, men vi kommer da sikker tilbage til London på et tidspunkt. Vi var bare ikke helt så imponerede, som vi havde forventet. Vi fik skam mange gode oplevelser med hjem.

Ellen: Jeg har før fløjet med Ryanair, hvor alt gik glat, men nu tror jeg,a t vi vil tænke os om en ekstra gang. Også for at undgå Stansted, hvis turen går til England igen. Mjah, det var nok en masse småting, der til sammen gjorde, at vi var sådan lidt negativt overraskede. Men ja, selvfølgelig fortæller jeg om det, når vi er tilbage igen fra næste ferie-etape. Netop det med taxi-transport ville jeg faktisk have spurgt dig om, men du havde ligesom andet at spekulere på ...

Birgitte B sagde ...

Øv sikke en start. Jeg går udenom Ryan, men det er mest pga mit røde fagforeningshjerte. Og I skulle simpelthen ikke have morgenmad på hotellet. Jamen Frue dog! Jeg er forbløffet. Kh Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Ja, dum start, men godt at vi kunne sove længe. Nej, ingen morgenmad. Meget mod mine principper, men sådan blev det :-) Og vi har booket morgenmad til den kommende uge ;-)

Lene sagde ...

Puha, sikke en start på ferien. Jeg gad godt gense London, det er 42 år siden sidste. Måske skulle jeg lokke mine børn og svigerbørn med på en forlænget weekend?

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Det var ikke den bedste start, men den fik ingen indflydelse på resten af ferien. Du kan helt sikkert sagtens lokke med både børn og svigerbørn :-)