onsdag den 18. december 2013

Kogt hø


Gemalen hoster igen.

Men selv om jeg er temmelig knotten på ham, var det jo ikke hans skyld, at jeg fik influenza.

For det fik jeg slet ikke, influenza altså. 

Det føltes bare sådan. Ondt i hovedet, kvalme, ondt i kroppen og træt, træt, TRÆT. Og i et ondt og eksplosivt lune. I to døgn. Så var det slut igen. 

Jeg havde en lignende tur i november.

Og et par gange tidligere, uden at jeg lige kan huske hvornår.

Taget ud af en sammenhæng virker det bare temmelig træls. Og der står altså ikke noget nogen steder om fænomenet 'to dages influenza'. Men set sammen med fænomener som tiltagende besvær med at sove og en tendens til justeringsproblemer i forbindelse med den indre termostat, danner der sig et billede.
Overgangsalder!

Grmpf!!

Det er jo noget som slet, slet ikke relaterer til min aldersklasse. Tænkte Fruen tøsefornærmet. For det kan hun nemlig stadigvæk. Være tøsefornærmet altså.

Men mens Fruen bare muggede og prøvede at forholde sig til et justeret selvbillede, var Gemalen hurtigt klar med forslag til forbedringer. Om det havde noget med det eksplosive lune at gøre, kan der kun gisnes om. Gemalen havde nemlig hørt radio en dag, hvor 'nogen' snakkede om rødkløvers lindrende effekt på fruentimmeres kvaler i forbindelse med netop overgangsalderen.

Om det ikke var noget?

Så nu er jeg på kogt hø.

Det er nemlig sådan cirka, den smager, den såkaldte te, som jeg anbefales at indtage to til tre gange dagligt.

Om det virker, er nok en anelse for tidligt at sige noget om, her efter cirka to en halv dag. Men sådan som det smager, må der altså godt vise sig en form for bedring. Snart. 

Muh.

Polsk ko, foreviget i sommerferien.19 kommentarer:

Stegemüller sagde ...

Årh ja overgangsalder, den vej skal vi jo alle - i hvert fald halvdelen af jordens befolkning - og det er med at komme igennem det så let som muligt. Jeg synes også, at jeg begynder at mærke symptomer, men er ikke sikker på, at det det. Jeg har prøvet lidt forsigtigt at spørge ældre veninder, og de siger at "den er god nok". Jeg vil bare gerne udskyde den kogte hø så længe som muligt.

Pia sagde ...

Din stakkel. Kogt hø lyder ikke særligt fristende.
Glæd dig over al den gratis motion du får de næste mange år alle 24 timer i døgnet p.g.a. den defekte indre termostat. Det er ikke ulemper alt sammen :-)
Håber du snart er ovenpå igen. Rigtig god bedring

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Ja, det skal vi jo. Men det er vist fuldstændig individuelt, hvor meget man mærker til den. Min mor påstår hårdnakket, at hun stort set intet mærkede. Måske kan man vænne sig til kogt hø. Jeg er i forvejen ikke den store tedrikker :-)

Pia: Som skrevet, det kan være, man kan vænne sig til det. Man kunne også købe noget 'eliksir' eller nogle kapsler, men begge dele kostede det blå ned fra himlen, så derfor blev det hø. Det må jeg prøve at huske. At det ikke kun er ulemper, altså. Tak. Jeg er faktisk helt ovenpå igen. To dages influenza-tilstand og så frisk igen :-)

Lene sagde ...

Jeg tog Melbrosia og det hjalp på søvnproblemerne, som var det værste for mig. Hvorfor jeg så ikke er startet med det igen,er uvist, nu hvor jeg efter syv år igen døjer med de symptomer :-)

@ sagde ...

Åh... jeg troede også for et lille års tid siden at jeg var kommet dertil (alt for tidligt da), men en blodprøve ved lægen viste at der bare midlertidig koks i hormoner pga. en infektion. Med lidt medicin i en kort periode var jeg mig selv igen. Så jeg venter lidt med høet, som ikke lyder specielt fantastisk. Kan du evt. tilsætte lidt te, eller?!?

Inge sagde ...

Hihi.. Kogt hø, det er sådan jeg synes te smager :-)
Overgansalder kan være en hård overgang, jeg slap ret nemt gennem det, håber den kogte hø hjælper dig.

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Ja, har jo læst lidt om dine søvnproblemer, så måske skal du i gang med Melbrosiaen igen. Det kunne jo være, det hjalp :-)

Liv: Det var da godt, det kun var midlertidigt koks, som der kunne gøres noget ved :-) Næh, det er ikke specielt fantastisk. Måske kunne jeg tilsætte noget te. Lige nu prøver jeg bare at gøre koppen, altså væskemængden, så lille som muligt. Så er det okay :-)

Inge: Tjah, hvis du i forvejen synes, det er sådan, te smager, ville det måske ikke gøre den store forskel for dig, om det var kogt hø ;-) Tak, det håber jeg også.

Mia Folkmann sagde ...

Min "kur" mod overgangsalderen er stædig ignorering. Når hormonerne skaber sig, prøver jeg at tænke på noget andet. Tager tøj af eller på som det nu passer. Drikker meget. Spiser lidt. Hviler mig. Indretter mig efter de nye tider. Og først og fremmest: Glæder mig over, at kreativiteten ofte bliver bedre i og efter "overgangen"... ;-)

Fruen i Midten sagde ...

MIa: Hihi, med stædighed kan man komme langt ;-)

randiglensbo.dk sagde ...

Godt, at det bare er en overgang :-)

Mette sagde ...

Uh, lyder træls - håber teen virker for så skal jeg da ha' den når det bliver min tur. Hvilket det jo aldrig bliver nå bare man lukker øjnene og ignorer, ik';=

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Du har ret :-) For det ER bare en overgang, ikk?

Mette: Jo jo, du ignorerer det bare ;-)

Susanne sagde ...

Kogt hø - ja, man kan jo vænne sig til meget :-)
Vi drak engang brændenældete på min arbejdsplads. Det var et led i en alternativ behandling for min kollega, der havde svært ved at blive gravid. Så zoneterapi og grøn te skulle hjælpe hende. Jeg gik på barsel et par måneder inden hende, men det var vidst ikke teen alene, der havde gjort udslaget :-)

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Ja, det kan man i sandhed. Brændenældete, tjah hvorfor ikke ;-)

Annemor sagde ...

Kogt hø? Kjære noen, det er da for ille. Men hjelper det så hjelper det.
Over overgangen skal du også LOL.
Som de fleste kvinnre.
Lykke til, men ikke begynn å muuuhe for høyt eller for ofte, da.
Klem :)
Mormor

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: 'Nogen'mener helt bestemt, det hjælper. Se bare her: http://videnskab.dk/krop-sundhed/rodklover-lindrer-overgangsalderens-gener . Ja, vi skal jo alle over overgangen ;-) Tak og klem tilbage.

Ellen sagde ...

Det burde hjælpe - hvem har hørt om køer med overgangsalderproblemer? ;-)
Jeg gjorde lidt som Mia: Sagde til mig selv, at det her skal bare overstås - jeg havde for længst svoret at skulle igennem det uden hjælpemidler af nogen art og var i øvrigt superglad for at slippe for blødningerne. Man må se på de lyse sider, selv om jeg godt kan forstå irritationen over den tilbagevendende todagesinfluenza.

Rejen sagde ...

jeg prøvede baldrian i 3-4 måneder, men det hjalp hverken på natlige svedeture eller hidsigheden, så jeg er på milde hormonpiller. Mit temperament var en smule hidsigt, utroligt at Jimmi kunne holde mig ud.;-D

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Næh, men måske bliver køer ikke slet ikke gamle nok til at komme i overgangsalderen. Jeg må se, hvor langt jeg kan holde den gående på kogt hø og stædighed ;-)

Rejen: Vi bliver nødt til at fastholde, at damer med lidt temperament er mere spændende end dem uden ;-) Da jeg for tyve år siden var gennem samme tur som Ellen, bare i en light-udgave, er hormoner no-go for mit vedkommende.