tirsdag den 21. august 2012

Ny lovmæssighed ved maling af større arealer?


Færdig!


Næsten altså. Jeg mangler stadig de fire trin ned til haven. Men ellers, så er jeg færdig med at male terrasse. Jubi-jæh!

Det føles ret godt.

Det føles også som ret nødvendigt, for jeg har ondt i skroget, skuldrene mest. Og så var jeg begyndt at udvikle en eller anden interessant form for kløe og udslet på knæ og fødder. Måske kan jeg bare slet ikke tåle at kravle rundt på den måde i dagevis? I hvert fald kløede det. Meget. Nu er det allerede bedre.

Jeg blev færdig søndag.

Det kunne godt have været lørdag. Hvis jeg havde haft maling nok. Det havde jeg ikke. Lige akkurat ikke.

Og jeg er sikker på, at jeg her har haft med en af de måske knap så kendte lovmæssigheder at gøre.

Alle ved jo, at hvis man nedsænker et legeme i vand, så ringer telefonen. Samt at tabte honning- eller syltetøjsmadder altid lander med den forkerte side nedad.

Hertil kan så føjes, at man ved maling af større arealer altid vil mangle maling til de sidste fem procent, og at dette altid først vil vise sig efter butikkernes lukketid. 

Det ekstra nederdrægtige er imidlertid den lovmæssighed, der kobler sig på, når man står henne i butikken med maling næste dag. For hvis man har brugt ti liter maling på 95 procent af sit maleprojekt, og således fint kan nøjes med en enkelt liter til de sidste få brædder, så fås malingen kun i 5-liters spande ...

Det er lidt træls.

Men ikke så træls, at det overskygger glæden over at være færdig. 


Næsten færdig altså.


Det har da pyntet ...

13 kommentarer:

Madame sagde ...

Tillykke med det færdige og veludførte arbejde! Ja, der må være en lov, som påbyder, at syltetøjsmadder altid lander med den forkerte side nedad. Lad os kalde den syltetøjsloven ... ;-)

Lone sagde ...

Så kan du godt klappe dig selv på skulderen :o)
Kender det med at mangle maling alt for godt. Jeg har af samme grund et hængeparti på en havestol og understellet på et havebord.

Rejen sagde ...

Det er dejligt når man er færdig med et stykke arbejde og det er da pokkers at man ikke kan få 1 liters bøtter når man nu ikkke mangler ret meget..;-D

Kirsten sagde ...

Murphy kommer altid forbi...

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Tak. Jeg tror altså, den skal hedde 'syltetøjs-mad-loven'. Tabt syltetøj alene gør anderledes. Det finder en kant, det kan flyde ud over, så det kan ramme mest muligt på vej mod gulvet ;-)

Lone: Tak :-) - Ja, er det ikke bare møg-irriterende??

Reje: Ja, man bliver voldsomt tilfreds med sig selv. og det er jo skønt en gang i mellem ;-) Ja, meget pokkers. Nu har jeg cirka 4 liter stående til næste år.

Kirsten: Ja ham Murphy, han finder altid en anledning til at aflægge visit ;-)

Kaffekvaernen sagde ...

Det ser da tæskelækkert ud!

Stegemüller sagde ...

Hvor er det dog blevet flot! Det har været alt besværet værd. Jeg kender også godt det med at mangle en lillebitte smule maling, også er man nødt til at købe fem liter, som så kan få lov til at stå i garagen og 'mugne' eller hvad sådan noget nu gør.

Anonym sagde ...

Det er vist en ret præcis iagttagelse - at man altid render tør for maling eller tapet og at man kun mangler lidt og kan købe meget.

Men flot arbejde, og jeg kan godt forstå at du er ganske tilfreds med dig selv.. håber så der kommer lidt mere af det gode vejr, så du kan nyde frugterne af din indsats.

mig & ipsen sagde ...

Det har nemlig pyntet, tillykke med det færdige resultat,,,,men stakkels dig med værkende skuldre og kløe på knæ og fødder...

Ellen sagde ...

DET er bare ren Murphy! Han har også slået til hos os i dag. Den mand var faktisk temmelig genial og kunne forudse utrolig mange ting.
Fx det print af et fantastisk foredrag, jeg havde haft liggende i tre år, men smed ud for 10 dage siden, fordi det var tåbeligt at blive ved med at gemme det.
C spurgte efter det i dag ...

Fruen i Midten sagde ...

Kaffekværn: Ja, det er da det det gør ;-D

Stegemüller: Tak :-) Ja, irriterende, og hvis man glemmer det ude i garagen, bliver det underligt i løbet af vinteren.

Overlever: Ja, jeg er vist ikke ene om det fænomen. Tak. Og ja, det vil være lidt bittert, hvis jeg ikke kan få fornøjelsen af at sidde med god samvittighed i en liggestol og beundre mit værk :-)

Fru Ipsen: Tak :-) Kløen er allerede ved at fortage sig. Måske var det en varme/tryk kombination, der var årsagen. Og skuldrene bliver jo nok normale igen, snart.

Ellen: Ja, Murphy er en skurk ;-) Det var da kanon-ærgerligt med det print. Men typisk!

Annemor sagde ...

Dyktig når det gjelder :-)
Merkelig med de litere. Jeg skulle ha litt maling til en gammel trebenk i hagen. Hvit og værbestandig. Tenkte jeg.
Men der fantes også bare femlitere.
Prosjektet er utsatt til jeg finner mer jeg kan male hvitt :-)
Ha en flott dag :-) og en mormorklem

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Tak :-) Nå, også i Norge - det er da fjollet. Men du finder nok noget mere, der skal være hvidt.

Go' aften til dig og klem tilbage :-)