søndag den 19. august 2012

Skralde-godt


For små fjorten dage siden stod Gemalen og luske-kiggede, da skraldemændene var forbi efter skrald.

Han, Gemalen altså, havde sat den næsten tomme pap- og plastemballage til en ramme dåseøller ud oven på skraldespanden. Næsten tom vil sige, at der stadig var tre dåseøl tilbage, én til hver skraldemand. Vi har tre; en chauffør og to, der løber. (Jo de gør! Løber altså. Og de må have en misundelsesværdig god kondition).

Skraldemænd må givetvis ikke drikke øl i arbejdstiden, men de må forhåbentlig godt drikke en fyraftensbajer. Og sådan en havde de fortjent, syntes Gemalen. Og jeg med for den sags skyld. For de er ret rare, vores skraldemænd.

Og det er rart med rare skraldemænd.

Vores skraldemænd kunne for eksempel aldrig finde på at placere den tømte skraldespand midt i indkørslen, så man hverken kunne komme ud eller ind. Sådan som jeg læste det i et blogindlæg en gang for længe siden (aner ikke hvem eller hvor).

Det bedste er dog, at de kan tænke. Helt selv. Og være rare samtidig.

Vores indkørsel er så lang, at vi selv skal køre skraldepanden ud til vejen. Og det gør vi så. Altså undtagen de få gange, hvor vi glemmer det. Nogle skraldemænd ville så tænke æv-bæv, men ikke vores, der godt kan klare at løbe ind efter vores skraldespand.

Hvilket de også gjorde, mens vi var på ferie. Vi ville ikke stille skraldespanden ud til skue i ti dage. Så hellere risikere manglende tømning. Men niks, den blev hentet ud. Og tømt. Og kørt et pænt stykke ind. Og ovenikøbet parkeret godt inde i vores ret uklippede hæk, så den var så lidt synlig fra vejen, at vi i første omgang overså den, da vi kom hjem.

Det er da god skralde-service.

Det ærgerlige er bare, at vi ikke skønner ret meget på det. Sådan til daglig.

Men så var det, at vi på vores ferie en dag var kørt ned ad en lang, smal og snørklet vej for at ende nede ved en lillebitte havn i en lillebitte by, hvor der i øvrigt ikke skete noget som helst. Da vejen var blind, måtte vi samme vej op igen. I mellemtiden havde der imidlertid, ud af den blå luft, materialiseret sig ikke én men to skraldebiler, der nu fyldte absolut hele vejen, mens de kravlede op ad bakken i sneglefart. For de franske skraldemænd havde ikke travlt. Bevares, de dovnede overhovedet ikke, men de løb heller ikke, som vores gør. Og de var helt og aldeles ligeglade med, at der dannedes en lille, utålmodig kø bag dem.

Jeg grinede lidt, mens Gemalen skumlede over den franske arrogance. Og kom i tanke om, hvor rare vores egne skraldemænd er. Og blev mindet om det igen, da han fandt vores skraldespand halvt inde i hækken.

- Og lige præcis derfor, kære skraldemænd, stod der altså en øl til jer, sidst I var forbi.
14 kommentarer:

Susanne sagde ...

Sådan skal det være. Min far fortalte mig en gang, at skraldemanden var vigtigere en statsministeren. Hvis sidstnævnte er væk fra landet i en måned, vil vi som privatpersoner ikke mærke det store til det. Men hvis skraldemanden bliver væk i 4 uger... Gys og gru...

Rejen sagde ...

Det var sødt gjort af jer og af jeres skraldemænd..;-D

Madame sagde ...

Det er nemlig rart med rare skraldemænd! I København kan man også komme ud for, ar vejen er spærret af en skraldevogn, og så må man bare pænt sidde og vente ... ;-)

Inge sagde ...

Jeres skraldemænd har virkelig fortjent hver en fyraftensøl.. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Det kan din far jo have ret i. Jeg vil i hvert fald meget nødigt undvære vores skraldemænd :-)

Reje: Vores skraldemænd ER flinke, og tre øl er da en beskeden investering i et fortsat godt forhold til dem ;-)

Madame: Enten er gaderne i København meet smalle, eller også er det bare endnu et eksempel på forskellig mentalitet øst og vest for Storebælt? :-)

Inge: Ja, det har de. Nemlig :-)

mig & ipsen sagde ...

skønne skraldemænd du har, måske har du læst om skraldemænd engang på min blog. Vores er ikke så rare, hele byen flyder med skraldespande når de har været igang , og jeg siger hele byen , de spandene står alle steder midt på fortove ,,,så jeres er mønsterskaraldefolk ,,,

Ellen sagde ...

Velfortjent af jeres skraldemænd, og mon ikke de sætter pris på, at I sætter pris på dem?
Vores skraldemænd er altid i vældig højt humør ... kl. 04:30 om morgenen ... de snakker og skraldgriner (!) meget højt, fordi de jo skal arbejde samtidig med.
Om sommeren, når man sover for pivåbne vinduer, er de derfor meget hørbare. Men det er okay - de er nemlig også gode nok, lige som jeres.

Fruen i Midten sagde ...

Fru Ipsen: Det er da irriterende, at jeres skraldemænd bare smider om sig med de tømte skraldespande :-( Men ja, det bekræfter bare, at vores er rigtigt flinke.

Ellen: Haha, klokken halv fem er godt nok tidligt at blive mindet om sine flinke skraldemænd;-) Jo, jeg håber, de sætter pris på, at vi sætter pris på osv. Man løber jo ikke lige ud i nattøj for at rose dem, så man må finde på noget andet :-)

Stegemüller sagde ...

Det er så dejligt, når man får god service - både af skraldemænd og andre, og jeg er sikker på, at jeres skraldemænd synes, det er dejligt med en kold øl til fyraften.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Ja, god service er dejligt. Men nu kom jeg jo til at tænke på, at det jo ikke er alle, der vil synes om at få en øl :-/ Lidt ligesom at give chokolade til folk på slankekur. Hmmm, håber så, at de ved, at det er tanken, der tæller ...

Anonym sagde ...

De er nogle af de faste, men usynlige, hjælpere i vores hverdag som vi bare ikke skønner nok på... eller husker på. Er helt sikker på at de ikke var utilfredse med det lille tilskud til fyraftensbajeren..

Annemor sagde ...

Håper de satte pris på ølen, det er en fin påskjønnelse, synes jeg (men jeg liker en øl en gang i blant). Deilig at det er servicemindedhet hos dem. Ikke alle har det. Statsministeren merker vi ikke så mye fraværet til, mens søppelhentere, kommer ikke de, så merkes det.
En skål for alle "skraldemen"
Ha en deilig dag :-)
Mormorklem på en mandag :-)

Kong Mor sagde ...

Det var pænt gjort!
Det mest morsomme er at jeg forkælede både post og skraldemand lige før jeg læste dit indlæg - det var så varmt idag så de skulle lige have en is!

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Jeg håber, du har ret. Og næh, bortset fra, at de er lidt støjende meget tidligt om morgenen hjemme hos Ellen, så (be-)mærker man dem jo ikke.

Mormor: Ja, skål for skraldemændene. Og god aften til dig. Mandagsaften-klem tilbage :-)

Kong Mor: Ja, det var pænt gjort - ligesom det var pænt gjort at traktere med is. Det har dit postbud og dine skraldemænd helt sikkert nydt :-)