torsdag den 24. maj 2012

Karklud x 2


Pyh!

En hel dag med revisor.

Føler mig lidt som en godt brugt karklud.

Ikke fordi det egentlig er slemt. Vi kender hinanden, og vi kender rutinerne. Så vi gør stort set bare, som vi plejer. Men det er alligevel lidt et cirkus. For revisoren og hans revisor-spire har tusind spørgsmål, og jeg skal svare på de 900, finde bilag og kontoudtog, projektoversigter og momsafregninger.

Og så skal jeg stå til regnskab for alle de sjuskefejl og hovsa-posteringer, jeg uundgåeligt har lavet i løbet af året. - Og som revisoren slår ned på med falkeblik, som var han betalt fordet. Hvilket han jo forresten også er ...

Alt i alt gik det meget godt, og allerede klokken 16.30 - det er vist rekord, tror jeg - erklærede han, at han nu mente at have så godt styr på det hele, at han og spiren kunne pakke sammen og klare resten hjemme på revisor-borgen.

Efter ti minutters mental skuldersænkning skyndte jeg mig hjem på terassen for at flade ud, mens Gemalen blev sendt på indkøb.

**

Rigtig godt brugt følte jeg mig også efter første besøg hos psykolog.

Ikke fordi det egentlig var slemt. For hun var jo en meget venlig dame.

Men jo, 'gu var det da slemt! Det er totalt grænseoverskridende at sidde og fortælle en vildt fremmed, hvad man føler og tænker i forhold til alverdens ting. Gemal, job, Pigebarn, sexliv, alder, sygdom og venner. For nu bare at nævne nogle af de mange emner, der blev smidt på bordet.

Omvendt er det også temmelig fedt at læsse af og være helt og aldeles i centrum ...

Så uden at vide, hvor det vil føre hen, tror jeg i hvert fald godt, at jeg kan vænne mig til processen.

Desværre er jeg nødt til at skifte psykolog. For hvad jeg ikke havde tænkt på var, at jeg kan få mine udgifter dækket via min sundhedsforsikring. Det kræver blot, at psykologen er tilknyttet det netværk, som sundhedsforsikringen bruger. Og det er hende her ikke. Og altså må jeg skifte. Hvilket er lidt øv, når vi nu lige var startet så godt.

Til gengæld kan de sparede penge komme i feriepuljen, og det er jo ikke så ringe endda.

12 kommentarer:

Rejen sagde ...

Ja det var da øv at psykologen ikke hørte ind under ordningen håber men det er jo altid rart med lidt ekstra i feriekassen...Godt gået er du er sprunget ud i at få hjælp...;-D

Inge sagde ...

Revision er godt.. Når det er overstået.
Håber du finder en anden god psykolog, som feriekassen også har glæde af.
God fredag hos dig

Susanne sagde ...

Det er sejt, at du tager fat.
Jeg er også i gang med at gøre sidste regnskab revisorklar. De ser alt. Og er der ikke noget, så skaber de det selv :-) Heldigvis har vi nu det meste af et år for os selv igen...
God fredag til dig.

Madame sagde ...

Det er dejligt, at du tror, du kan få glæde af en psykolog - selv om det er synd, du ikke fat i en, du vil bruge fremover. De kan virkelig noget, uden jeg forstår, hvad det er de gør. Men processen med at tale er helbredende i sig selv.

Annemor sagde ...

Det var leit at du må bytte, for har man "funnet tonen" blir det arbeidet du må gjøre for deg selv, lettere.

Revisjon overstått og bestått. Det er vel godt.

Ellers er det vakkert vær (nyt det) Sommer kommer og livet er det beste i forhold til alternativet.

Mormorklem

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Ja, lidt øv. Men andre kan jo også være gode. Går jeg ud fra? Og tak :-)

Inge: Ja helt rigtigt, når det er overstået ;-) Jeg har fået en anden anvist, så nu håber jeg det bedste.

Susanne: Tak. Er tilbøjelig til at give dig ret mht de revisorskabte problemer. Der skal jo være noget, der retfærdiggør deres tårnhøje honorar - eller hva'? I lige måde og god Pinse.

Madame: Jamen det tror jeg. Heldigvis. Måske finder jeg ud af, hvad de gør ;-)

Mormor: Ja, lidt 'træls' som det hedder på jysk. Overstået revision er GODT. Skønt vejr, også her. Det skal nok blive nydt, efter klokken halv fire. Næh, alternativet er ikke værd at tænke på. Klem tilbage :-)

Anonym sagde ...

Det er godt at vide at du i det mindste er startet godt, og jeg har selv været igennem processen med at starte med én - én gang og så skifte. Men havde nu andre årsager end økonomi.

Det kan der altså komme noget fornuftigt ud af, kan du ikke vælge at betragte den her første session som en bølgebryder. Nu ved du lidt mere om hvad det går ud på, og at det ikke er farligt - og at en psykolog er sådan ca et normalt menneske der bare ved nogle ting vi andre ikke ved.

Nu kan du noget tryggere starte hos en anden (men vælg lige lidt bevidst) fordi du har brudt isen i dig selv om det her.

Ellen sagde ...

Godt jeg ikke er budget- eller regnskabsansvarlig ... det er ikke lige min kernekompetence, men det lyder til, at du stod prøven igennem.
Jeg håber også, du står det andet (psykologen) igennem ... jeg har aldrig selv prøvet det, men kan godt forestille mig, at det må være ret godt at kunne læsse af på en, der helt neutral i forhold til en selv og ens omgivelser.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Jo, jeg kan sagtens betragte det som en bølgebryder eller en prøve-session. Mht ny psykolog kan jeg ikke selv vælge, kun sige, at jeg foretak en kvinde. Fik dog at vide, at det kan lade sig gøre at skifte (igen), hvis kemien ikke passer.

Ellen: Umiddelbart bestod jeg revisor-testen, men der kan sagtens falde små perfide bemærkninger af senere. Det er ikke helt til at vide :-/

Tror også, at 'aflæsning' i sig selv vil give noget. Og så med de rette professionelle indspark er der vel håb om, at jeg igen får styr på proportionerne?

Stegemüller sagde ...

Det er fantastisk at gå til psykolog! Man er centrum og alt er tilladt, og man kan være lige den man er med styrker og svagheder, fejl og mangler - alt er simpelthen OK. Nu ved jeg ikke hvorfor du vil gå der (jeg har læst din relaterede post), men de fleste psykologer er simpelthen så superdygtige til at få os til at læsse af.

Håber du finder en der er god og som du har kemi med, for det er alfa og omega.

God pinse!

Pia sagde ...

Jeg er langt bagud med bloglæsning, men i henhold til det jeg skrev ved et relateret indlæg, så har vi her i huset også haft glæde af den professionelle hjælp. Allan havde det svært, og jeg var med som en flue på væggen hver gang i samråd med både Allan og behandleren. Jeg ved de kan udrette ting. Klienten opdager det måske næppe selv. Jeg er meget glad for jeg fik lov at være "fluen" på væggen.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Hej og velkommen forbi :-) Faktisk ved jeg ikke helt, hvorfor jeg begyndte at tude i tide og utide (den underliggende grund altså), men jeg håber, at netop psykologen kan være med til at kaste lys over det. Og hvad det så vil afstedkomme, ved jeg slet ikke.

Men jeg er glad for din udmelding om at det er fantastisk :-D

Pia: Hvem er ikke bagefter med bloglæsningen i øjeblikket? Og jeg synes, det er meget fint, at du gider at kommentere 'bagud' :-)

Det lyder spændende, at du var med som flue på væggen. Jeg kan ikke umiddelbart forestille mig at have Gemalen med. Men måske er det en mulighed på sigt. Hvem ved, hvis det virker som en god ide, skal det i hvert fald prøves.