torsdag den 10. maj 2012

Bortregnet virketrang


Idag, da jeg gik hjem fra arbejde i næsten tørvejr oven på en hel dag med regn, duftede der så dejligt af forår, og man kunne næsten lugte, hvordan alle blomsterne og alle buskene voksede inde bag hækkene.

Og jeg blev straks grebet af stemningen - min egen altså, for der var ikke en sjæl at se nogen steder -  og ramt af en voldsom virketrang.

Der er stadig bare pletter i mit bed, hvor der skal såes sommerblomster. Og der er både tomme krukker og tomme plantekasser, der bare venter på at blive fyldt med blomster.

Desuden måtte jorden formodes at være tilpas nem at grave i, så jeg kunne få mit fuglehus op at stå igen ...

Ligesom jeg kunne grave min, nu officielt erklærede, stendøde sommerfuglebusk op og få den væk, så jeg ikke længere skal ærgre mig over dens uheldige vovemod i det tidlige forår. Hvor den begik harakiri ved at skyde inden den sidste omgang streng frost. - Dumt gjort, plante!

Alt det nåede jeg at planlægge, at jeg godt kunne klare inden aftensmad.

Jeg skulle bare lige til slagteren og så på planteskolen og så - ding dong dynamolygte - så ville det da været fixet i løbet af no time.

Som om.

Man behøver ikke være særlig skarpsindig for at se, at her var arbejde til mange timer. Så det var nok blevet midnat, før jeg var blevet færdig.

Nu blev jeg slet ingenting.

For det begyndte igen at regne. Og det blev bare værre og værre.

Nogen siger ganske vist, at det er smart at plante i regnvejr, men jeg synes altså ikke, det er særlig rart. Hverken at blive dyngvåd eller mudret grundigt til.

Så virketrangen regnede hurtigt bort og afløst af et ekstra krus kaffe og god bog.

Lidt surt, for weekenden går op i hat og briller, gæstebud og Pigebarnets balletopvisning, så der bliver ikke tid til hverken at plante eller så.

Men i det mindste slap jeg for at forholde mig til min manglende sans for egne begrænsninger ...

13 kommentarer:

Rejen sagde ...

Planlægning er en god ting hvis vejret så bare gad at opføre sig ordentligt. Synes at det har været en smule skuffende med hensyn til lunt forårsvejr hvor man burde have kunnet fornemme sommeren lige om hjørnet, i stedet virker det mere som om efteråret lurer på os igen....Øv håber det bliver bedre så du kan komme i haven og få plantet blomster og fuglehus....;-D

Inge sagde ...

Regnvejr griber ofte forstyrende ind i vores udendørs planer.. Kender alt for godt det med de 1000 ideer, og bare lige... og så kommer der lige noget vand på tværs..
God weekend hos jer.

Madame sagde ...

Ja, sikke et vejr - men jeg lagde også mærke til de mange dufte. Jeg tror ikke, din sommerfuglebusk behøver at være gået ud. Jeg satte en kirsebærkornel sidste forår, som straks tabte hvert et blad, men nu står den lysegrøn og fin.

Susanne sagde ...

Planlægning er noget opreklameret noget :-)
Og så har jeg alligevel planlagt, at jeg skal plante i stor stil. Men ikke før i næste weekend, for vejret i denne weekend kommer til at byde på grumme kuldegrader. Det har jeg selv hørt.....
God fredag..

Kong Mor sagde ...

Det er godt at drømme! Man skal lægge planer - ud over kanten!! :-)

Der kommer en weekend mere er jeg sikker på! Med mindre vand!

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Godt, så er det ikke bare mig, der er en anelse utilfreds med forårsvejret :-( Men det gode vejr kommer vel - det SKAL det simpelthen!

Inge: Ja ikke, det er SÅ irriterende! - God weekend osse til dig :-)

Madame: Jeg tror desværre min sommerfuglebusk er helt død. Den tog voldsomt skade forrige vinter, så der kun var 1/4 tilbage. Da den så begyndte at skyde før sidste omgang hård frost, tror jeg altså, at det gik helt galt. Jeg har kigget efter nye skud i mere end en måned, men der kommer ingen :-(

Susanne: Nemlig, ret opreklameret ;-) Men ok, så må det jo blive næste weekend. - Osse god fredag til dig.

Fruen i Midten sagde ...

KongMor: Ja drømme er godt, men en gang i mellem skal de helst også blive til noget. Jeg synes, vejret har fulgt en rytme, der ligger modsat mine planer; godt vejr når jeg har travlt, kedeligt vejr, når jeg gerne vil ud. Men vi finder vel hinanden en dag - vejret og jeg :-)

Annemor sagde ...

Værforbehold, pleier jeg å si, når planene tumler for mange.
Men det sies ikke høyt.
Jeg skal plante i morgen, tror jeg nok,kanskje, om det ikke kommer regn eller vind... tror jeg.
De har spådd pent og snilt vær, men nå har de tatt så feil at jeg tror ikke på dem, lenger.

Jeg er redd vi må ta været som det kommer. Men dere møtes nok, solværet og du, en gang.

Ha en deilig kveld.
Mormor på klagemuren

Anonym sagde ...

Nu har jeg jo ikke have, men tror måske nogen ville se sådan en omgang regnvejr som en gave fra himlen og en hentydning om at varm the og en god bog heller ikke er så tosset at bruge tiden på.

Ellen sagde ...

I dag har vejret været superflot, varmt og solskinsmildt - i hvert fald på min egn, og der er blevet plantet krukker og potter til i hobetal her på matriklen ... min ryg er meget, meget træt.
Jeg håber for dig, at vejret er med dig næste weekend, så du kan nå alle dine planteplaner.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Du har i hvert fald ret i, at det er bedre at prøve at finde noget positivt i at få spoleret sine planer :-)

Ellen: Dejligt for dig med lunt og solrigt vejr. Du må bo lunere end mig, for her gjorde det ikke så meget, at dagen skulle tilbringes indendørs. Ja tak, jeg håber altså også på godt plantevejr i næste weekend :-)

Pia sagde ...

Jeg kender det godt, men jeg fik plantet. Det var tørvejr da jeg startede, men jeg ville være færdig, og plantede videre, som ingenting. Naboen kom hjem i bil, rullede vinduet ned, og sagde: "Pia det REGNER altså" Det gode, var at jeg ikke behøvede at vande.

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Dejligt for dig, at du fik plantet færdig trods regn. Og ja, det er jo da en fordel så at slippe for at vande :-)