torsdag den 7. februar 2013

Ikke ørerne ...


Godt, man ikke er udstyret med klippekort til offentlige ydelser, for så kunne jeg godt blive bange for, at Donnaen ville have brugt sin 2013-ration, inden vi nåede frem til påskeferien.

Hun havde jo ondt i ørerne. Mega-ondt endda. Så vi drog til lægen, som sagde, at ørerne så fine ud, men at hvis det fortsatte med at gøre ondt, skulle vi en tur til ørelæge.

Som sagt så gjort.

Sådan da. For en barsk kliniksekretær forklarede venligt men bestemt, at ondt i ørerne uden hverken feber eller løbende pus altså ikke berettigede til en akut-tid. Donnaen kunne allernådigst få en tid tre dage senere.

Tre dage senere var det stadigvæk så skidt, at Donnaen var ved at hoppe ud af venteværelsets vindue, da en lille dreng tømte klodskassen ud på gulvet.

Ikke desto mindre sagde ørelægen, at Donnaens ører var tip-top i orden. 

(Her kan vi så konstatere to ting: 1) at vi alle havde gjort Donnaen uret, da vi mente hendes ondt i ørerne var selvforskyldt, fordi hun ikke havde sørget for at have hue på i kulden.  2) At vi ind i mellem står over for noget selektiv hørelse, når Donnaen ikke lige reagerer på alle vores venlige henstillinger om at læse lektier, tømme opvaskemaskine etc.)

Til gengæld var han, ørelægen ret overbevist om, at det var kæben, det var galt med. For Donnaen havde ikke taget det pænt, da han trykkede hende på kæbe-leddet.

Så afsted til tandlægen. 

Denne gang dog uden moderen,  idet skoletandlæge-klinikken kun ligger tre minutters gang fra skolen.

- Mor, jeg skal ha' bøjle, nærmest råbte Donnaen i telefonen på vej tilbage fra tandlægen.

- Bøjle?

- Altså bideskinne, ikk'. Til at sove med og så'n, forklarede Donnaen.

- Nåh. Det er da nok en meget god ide.

- Ja, og på fredag får jeg min skinne, og så skal du med, for vi skal have det hele forklaret. 

Det gør vi så. Går til tandlæge og håber så iøvrigt på, at en bideskinne kan afhjælpe problemet med at bide tænderne lidt for voldsomt sammen.

Ialt fire besøg hos de hvidkitlede på knap 14 dage.

Plus sidegevinsten i søndags. Hvor Donnaen pludselig reagerede allergisk på desserten til fødselsdagskalasen. Heldigvis var hjælpen nær, for familiens svar på Matadors doktor Hansen var med. Og havde medbragt sin lægetaske. Så før Donnaen kunne sige allergisk reaktion to gange, havde hun fået en pille og et skud bag i. Og da hun så lige var kommet sig over den overraskelse, fik hun det hurtigt fint igen.

Men er der foresten ikke noget om, at den slags tit kommer i bølger?

Så kan vi ikke bare sige, at nu er det ovre i denne omgang?

Det tror jeg, vi gør.


17 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det var da ellers lidt af en styg stime. Hvad er den stakkels Donna allergisk overfor? Jeg kan jo næsten regne ud, at hun ikke har haft allergiske reaktioner tidligere? Godt, at hjælpen var lige ved hånden :-)

Randi

Annemor sagde ...

Husj da. allergier og slik er jeg redd for. Det kan få så vonde følger. Kjevespenninger påvirker mye (også humør) så jeg håper at Donnaens skinnemunn gir det ønskede resultat.
Torsdagsklem.
Mormor

Madame sagde ...

Pyha, det var vel nok godt, at årsagen blev fundet - men hvem skulle have troet, at vores bid og ørerne har noget med hinanden at gøre.
og sikke et held, at der var en læge med lægetaske med til fødselsdagen!

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Ja, bare vi vidste det. Desserten bestod af blandet frugt og i tilgift en lille kage med nødder i, så det er svært at vide. Lidt pelsdyrallergi, men ikke fødevareallergi. Ja, det var dejligt :-)

Mormor: Allergier er noget møg! Ja, du siger noget, måske kan bideskinnen også hjælpe på Donnaens til tider lidt opfarende temperament ;-)Klem tilbage.

Madame: Det er - sagde ørelægen - fordi nervebanerne ligger så tæt, at man kan opleve det som ondt i ørerne, selv om smerten i virkeligheden kommer fra tænderne/kæben. Ret sært! Ja, absolut :-)

Anonym sagde ...

Sikke da I får brugt det gule kort i tiden - både mor og datters bisser. Jeg ved ikke hvad det er med de stimer. herhjemme er det halsbetændelse-stimen, vi sopper rundt i.

Stegemüller sagde ...

Det var godt at I fandt årsagen til smerterne i ørerne; lidt pudsigt at den så skal findes i kæberne. Held og lykke med bideskinnen. Det må være svært at sove/falde i søvn med sådan en.

Fruen i Midten sagde ...

Marianne: Mine tænder hører ikke med i stimen, det er en gammel sag ;-) Øv, en halsbetændelses-stime lyder ikke rart. Rigtig god bedring til de ramte.

Stegemüller: Det er altid rarest at finde årsagen. Tak :-) Man kan vænne sig til meget. Har selv sovet med nakketræk. DET var svært, men jeg lærte det jo ...

Anonym sagde ...

Altså at øresmerters årsag skal findes i kæben og tænderne og at en allergi (der ellers kun er pelsdyrrelateret) kan udløses af en dessert - det gør bare mig rigtigt, rigtigt glad for at jeg ikke blev læge. For det er da ikke til at finde ud af.

Men håber da de kloges tiltag hjælper...

The CityGirl sagde ...

Lyder godt med bidskinne - omend sådan en jo altid er træls.
Men med al min erfaring med fucked up kæber og smerter til følge (også i øret), kan jeg sige, at det slet ikke er overraskende at det er ørene det gør ondt i. Husk på, at kæbeleddet starter oppe ved øret

Men kan sige, at allerede inden min operation, så aflastede bidskinnen ret meget. Så jeg tror på at Donnaens problem bare kan fikses med den - det krydser jeg i hvert fald fingre for! (Og hvis de, gud forbyde det, begynder at tale om kæbeoperationer, så hiver du lige fat i mig først!!!)

Hils Donnaen og ønsk hende god vind med bidskinnen! Og sig til hende, at vi andre også savler om natten når vi har den på ;-)

Rejen sagde ...

Sikke en rundfart til div. læger, men godt at I fandt ud af hvad der var galt, og jo nu må jeres genvordigheder da være overstået..;-D

Ellen sagde ...

Det var noget af en omvej, men nu er målet forhåbentlig nået!
Jeg kunne godt forestille mig, at hun havde udviklet en allergi overfor nødder, så det skal I prøve meget forsigtigt af igen, hvis I vil have det bekræftet.
Uf, jeg hr også prøvet den trækskinne, men var trods alt glad for, at jeg slap for at gå med den om dagen, hvad ikke alle gjorde.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Ha ha, ja lidt indviklet virker det jo i første omgang :-) Men får man det forklaret, begynder det at give nogenlunde mening alligevel. Her er det hhv tætsiddende nervebaner og måske en krydsallergi, der giver balladen.

CityGirl: Åh ja din stakkel, du kender jo ALT til ondt i kæberne og bidskinner og ting, der er meget værre. Bidskinnen HJÆLPER. Blev der sagt. Og skulle der - gud forbyde det - være nogen, der begynder at mumle om noget, der bare minder om kæbeoperation, siger jeg ja tak til dit tilbud og kontakter dig fluks. Skal huske at trøste Donnaen ang. savleriet, hvis det bliver aktuelt ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Rejen: Ja, det var lidt af en tur. Og ja tak, nu må det så godt være overstået :-)

Ellen: Ja, det er unægteligt lidt af en omvej. Men man går jo ikke umiddelbart til tandlægen med ondt i ørerne ;-) Måske er det nødderne. Det giver udmærket mening, for Donnaen kan ikke li' nødder, og der er der måske en grund til.

NonnasBlog sagde ...

Giv ikke rette vedkommende gode ideer med hensyn til klippekort til det offentlige :-)!
Det var godt, at I fandt årsagen til Donnaens ørepine. Jeg synes, at I har opbrugt jeres kvote nu! Som flere andre tror jeg også på, at det er nødderne, der er synderne!
God fredag!

Anonym sagde ...

stakkels lille pige,,,, endelig fandt man årsagen ,,,
jo Donnaens kvote må være opbrugt nu ,,,..;-)

Inge sagde ...

Det er noget af en rundtur I har været på, håber bideskinnen hjælper hende..
Skal I ikke have fundet ud af hvad hun reagerer så voldsomt på..??

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Jeg skal nok lade være med at give nogen gode ideer! Ja, det var rart, nu skal hun 'bare' vænne sig til bideskinnen. Og ja, nødderne er nok bedste bud. Nemlig, kvoten er opbrugt :-)

Jonna: Ja, sommetider går der lidt lang tid, før man finder årsagen. Men det går heldigvis bedre nu :-)

Inge: Ja, det var ikke lige den hurtige vej til målet. Vi håber, det er lidt for tidligt at sige endnu, men ind til videre går det meget godt. Jo, vi skal - så vi bliver faktisk nødt til at tage en tur mere til læge ...