torsdag den 24. april 2014

Grøn - som i nyudsprungne bøgetræer


Måske er grøn min yndlingsfarve.

Ikke fordi jeg har masser af ting eller masser af tøj i grønt. For det har jeg ikke. Jeg har lidt tøj, og det, jeg har, er nærmest olivenfarvet og ikke rigtig grønt.

Måske skyldes manglen på grønt indendøre, at der er nok udendørs? I hvert fald det meste af tiden, og måske skyldes det netop manglen på grønt lige udenfor, at vi er nødt til at hive et grønt træ ind i stuen til midvinter?

Men lige her og nu, midt i foråret, er der masser af grønt. Og hver dag er der lidt mere grønt end dagen før. 

Først skiftede græsplænen farve fra underligt grumset til rigtig grøn, og så begyndte alting at skyde og spire. Både her og der, på hjemlig matrikel og i skoven og på markerne. Og selv om meget af det grønne i haven hverken er græsplænegræs eller løg og stauder, men ukrudt i mere eller mindre krasbørstige udgaver, så er det nemt at abstrahere fra, så længe man ikke foretager nærstudier af herlighederne.

Træerne er begyndt at springe ud, og udsigten til flere af naboerne forringes stille og roligt for til sidst helt at forsvinde først på sommeren.

Det allerbedste - og her kan jeg nok ikke løbe fra at være en meget dansk dansker fra Danmark - er dog, når bøgetræerne springer ud. Når man er ude at gå og pludselig får øje på de første, næsten limefarvede og selvslysende, lysegrønne glimt. Så er det nu, lige nu, at det for alvor er blevet forår.

Det er allerede 14 dage siden, de første småtræer sprang ud, men alle de store bøge er langt fra alle sprunget ud, og det er en sand fornøjelse at følge processen, når man er ude at lufte sit firpotede kræ.

Jo, grøn er min yndlingsfarve.


15 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg kan jo kun være enig - den spæde, lysegrønne farve, løvet har her om foråret, er jeg fuldstændig betaget af og nyder under den daglige tur til Næstved farven blive mere og mere udbredt for hver dag, der går.
Jeg har heller ikke noget grønt tøj. Farven er langt pænere udenfor end på mig :-)

Lene sagde ...

Jeg har fundet ud af at grønt tøj klæder mig, det havde jeg ikke troet. Tænk at kunne gå tur i en bøgeskov, jeg elsker lyset i skoven og er vild med at køre på motorcykel gennem bøgeskove, der er bare så smukt :-)

M.S. sagde ...

Jeg kan godt li' grøn og som jeg opdagede mens jeg ledte efter grønne ting herhjemme, så har vi ret meget men det er mere limegrønt:)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Ja, den udvikling må du jo helt sikkert tydeligt kunne se. Mit grønne tøj er ikke grønt, men olivengrønt - og så er det næsten en hel anden farve :-)

Lene: Det er da fint, grøn er en virkelig dejlig farve, hvis man kan bære den :-) Ja, det er et privilegium, som man let kan komme til at glemme at påskønne. Jeg er faktisk ikke helt vild med at køre gennem forårs-bøgeskov i solskin. Jeg synes, det flimrer så meget, at jeg kan have svært ved at orientere mig.

Mette: Hihi, det bemærkede jeg. Men limegrøn er nu også en glad og frisk farve, som gør i godt humør :-)

Stegemüller sagde ...

Der er intet som den danske bøgeskov, jeg elsker den - og føler mig meget dansk, når jeg går i den. Jeg holder af at følge med fra de første spirer til det store udspring.

Engang havde jeg meget grønt tøj - jeg ved ikke rigtig, hvad der er blevet af det - ja bortset fra, at det sikkert er slidt op.

Liv (pladstilverden) sagde ...

Ja. Lykken er at følge forårets spiren når kræet alligevel skal luftes flere gange dagligt!
Ha' en skøn forårsdag! Og weekend ... lige om lidt! ♥

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Hvis du også har det sådan, er det nok en meget dansk ting. Sådan går det jo desværre med ens gode tøj. Det bliver desværre slidt op :-)

Liv: Nemlig. Når man nu alligevel skal afsted, er det ret rart med noget pænt at kigge på :-) Tak og i lige måde. Lige om lidt.

Pia sagde ...

Håbet er lysegrønt, og det (håb altså) har vi meget af her i huset. Så er der de grønne potteplanter og en hjemmestrikket trøje til mig samt en gammel vinkaraffel. Det er vist det.

Annemor sagde ...

Litt tidligere enn her, men mitt lille bøketre kommer seg det også :)
Klem og ha en vakker dag.

NonnasBlog sagde ...

Grøn er en dejlig farve. Ude og inde. Det er skønt at se naturen grønnes i mange forskellige nuancer. Jeg har lidt grønt tøj. Husbonden synes, at farven klæder mig, specielt den limegrønne. Og jeg er tilbøjelig til at give ham ret :-)! God weekend!

OddStyle.dk sagde ...

Jeg tror næsten jeg vil påstå at den smukkeste tid på året i DK er her i foråret, når alt står lysegrønt og bøgen er sprunget ud og alting spirer påny!

Den næstsmukkeste tid må så helt klart være efteråret, alle de smukke farvespil der kommer i naturen.

Fortsat fin solskins lørdag - hilsen OddStyle

BedstesBlog sagde ...

Jeg elsker de lysegrønne nuancer, vi ser i naturen lige nu. Ellers er jeg vist ikke så meget til grønt - har en enkelt kortærmet bluse i en sart lysegrøn:-)

Susanne sagde ...

Også min. Jeg elsker grønne farver på hele skalaen. Det ses i perioder ret kraftigt i mit kludevalg. Så kraftigt at Sara på et tidspunkt mente, at jeg burde købe noget i andre farver :-)
Lige nu er naturens grønne noget af det mest fantastiske. Og om lidt vil jeg køre på arbejde - iført grøn skjorte naturligvis..

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Lysegrønt håb er altid godt :-) Og potteplanter! Vi har stort set ingen vindueskarme, så derfor er det desværre så som så med potteplanterne.

Mormor: Mon dit lille bøgetræ er sprunget ud nu? Tak og dejlig tirsdag til dig. Klem tilbage :-)

Nonna: Du må have fine farver, når du er god i limegrøn. Det er en farve, jeg kun kan bære i august - og kun hvis sommeren har været god :-) Tak og dejlig tirsdag til dig :-)

Fruen i Midten sagde ...

OddStyle: Velkommen forbi bloggen :-) Helt enig! Efteråret er også så fint så fint, men med den der lidt vemodige undertone af kommende vinter. Tak, jeg håber, du havde en god weekend og ønsker dig god tirsdag :-)

Randi: Vi elsker vist alle alt det lysegrønne, der betyder FORÅR! Men ellers er vi heldigvis lige så forskellige som vi plejer. Nogen klæ'r sig meget i grønt, og nogen gør slet ikke. Og så er der alle os et sted midt i mellem :-)

Susanne: Hvor skønt, at du er til grønt. Man skal bare ikke tage på skovtur med dig uden at holde øje med, at du ikke forsvinder ;-) Ha' en god grøn dag!