fredag den 26. oktober 2012

Hysterisk!


Ja, det er mig, der er hysterisk.

Og lige ved at tude.

Eller var. I dag er jeg kommet lidt ned på jorden igen. Men det er stadig slemt.

For gæt hvem, der vågnede i går morges med en arm, der var bidt i fra håndled til skulder?

Ja, nemlig: Yours truly ...


For hævled!!

Så jeg gik i totalt selvsving og flåede sengetøjet af. Alt linned røg i vaskemaskinen. Dyner og puder i fryseren.

Og så kunne jeg desværre ikke gøre mere, for jeg skulle jo på arbejde.


Der sad jeg så og snurrede rundt om mig selv. Fuldstændig ukoncentreret. Med al opmærksomhed rettet mod de f-king væggelus, som jeg nu var helt sikker på, at vi havde slæbt med hjem.

Jeg googlede lidt rundt og endte med at ringe til Anticimex, et firma med domicil i Esbjerg. (Ja, jeg gør gerne lidt reklame, for de var simpelthen så søde at snakke med).  Et skadedyrsbekæmpelses-firma. En venlig dame hørte på hysteriske mig og lovede, at en af deres specialister ville ringe mig op.

Hvilket han gjorde. Tålmodigt lyttede han til min lidelseshistorie og sagde, at jaeh, det kunne godt lyde som om, vi havde været uheldige at få en enkelt eller to væggelus med hjem. Dernæst gav han mig helt ret i, at vi havde gjort alt det forkerte, da vi i vores uvidenhed havde spredt al vores habengut mest muligt i hele huset, da vi kom hjem. Rent tøj var lagt tilbage i skabene, og kufferterne fyldt op igen med de ekstra dyner og puder, som altid ligger der, når vi ikke er ude at rejse.

Meget dumt og mere dumt.

Men derefter brugte den rare mand rigtig lang tid på at hjælpe mig.

Fortalte mig en hel masse, som måske nok er logik, hvis man tænker sig om, men som let kan svipse. For eksempel at tingene i fryseren skal nå at være helt igennem bundfrosne, før man hiver dem op igen. Er der en enkelt lille lun lomme tilbage, kan det hele jo være lige meget. At det er fint at støvsuge, men hjælper fedt, hvis man glemmer at smide støvposen ud bagefter. Og så videre og så videre.

Derefter hel masse om, hvor man skal kigge, og hvad man skal kigge efter. Noget om forskellen på flue-bæ og væggeluse-ditto. Ikke en viden, jeg for to uger siden ville have troet, jeg nogensinde skulle efterspørge, men nu finder særdeles interessant ...

Til sidst sagde han, at med lidt held og en masse arbejde kunne vi godt være heldige at få has på de enkelte væggelus, som måtte være kommet med hjem. Ellers var jeg velkommen til at ringe igen, så ville han gerne sende en konsulent ud. At jeg ikke håbede at få brug for videre assistance, kunne han godt forstå.

Siden klokken lidt over fire og frem til sengetid brugte jeg derfor det meste af min tid på at undersøge, støvsuge, tørretumble, skille senge ad, vaske tøj, fryse rullemadras og hvad ved jeg. Og kraft-&#§!!-mig om jeg ikke rystede en af de små sataner ud af min natkjole! Eller jeg tror i hvert fald bestemt, at det er sådan et krapyl. Den var stendød. Ha, så ku' den lære det! Nu ligger den i et prøveglas, mens jeg overvejer, om jeg vil bruge porto på at få den artsbestemt nede hos den rare esbjergenser.

Forresten skulle Donnaen også lige kæmmes, men pludselig virkede det som ren badeferie.


Øv.


Man kan ikke se den, men den er der!23 kommentarer:

randiglensbo.dk sagde ...

Jeg kan godt sige dig, at jeg føler med dig. Jeg var flippet helt ud, hvis det var sket for mig.
Det er jo et kæmpestort arbejde, du er i gang med. Jeg krydser fingre for, at du har fået ram på, hvad der måtte ha' været af små krapyler!

Randi

Inge sagde ...

Gys og gru.. Jeg føler med dig / jer, det er ski da næsten ikke til at magte.. Og så skal man jo alligevel klare det.
Pøj pøj, jeg håber og tror på at du vinder kanpen.

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Tak :-) Det gjorde jeg også, altså flippede ud! Ja, det er et stort arbejde, og jeg ville ønske, at jeg havde et kølehus og et vaskeri til rådighed, så jeg kunne få det hele overstået på én gang.

Inge: Det er nemlig gys og gru :-( Men jeg giver i hvert fald ikke op uden kamp! Tak for moralsk støtte :-)

Kirsten sagde ...

Jeg kan virkelig godt forstå dit hysteri, jeg ville reagere lige præcis på samme måde. Og tanken om at man har sovet med de kræ uden at vide det.
Kan man ikke få et eller andet til spraye hele matriklen og så forlade åstedet i en dags tid eller to? Ligesom med hundelopper? For det er da et nærmest umuligt projekt at skulle vaske og fryse et helt hus....
Din stakkel!!!

Anonym sagde ...

å nej gru og rædsel,føler med dig ,
det er jo næsten en umulighed at komme i gennem det hele og er man så sikker på man har fået alt med,,, Godt du har beskrevet
hele forløbet så grundigt,for når jeg f.eks er på ferie syd på tager jeg altid alt for meget tøj med, med det resultat at det kommer hjem igen ,men bliver som du gjorde, lagt eller hængt ind i skabet igen uden at blive vasket, det er jo rent :O( . DET VIL JEG HUSKE

Fruen i Midten sagde ...

Kirsten: Den ultimative løsning er gift, men så skal man have professionelle på, ellers risikerer man at gøre mere skade end gavn. Desuden er væggelusene i vid udstrækning resistente (fortalte den rare esbjergenser). Argh!

Jonna: Du har helt ret, man kan ikke vide, om man har fået det hele/dem alle med. Det kommer vi til at leve med. Længe. Du behøver ikke at vaske dit rene tøj efter ferien. Du kan nøjes med at tørretumble det ved fuld skrue i 10-15 minutter. Det er der meget tøj, der ellers skal vaskes ved under 60 grader, der godt kan tåle. (sagde den rare esbjergenser). Men ja, det er en god ting lige at huske efter hjemkomst fra ferie :-)

NonnasBlog sagde ...

Øv, hvor træls. Sikke et stort arbejde, de små væsener kræver af dig. Jeg håber, at du snart må få has på dem alle! Tak, fordi du deler, så vi andre kan være forberedte, når vi evt. drager sydpå.

Øglemor sagde ...

Åhr mand, jeg var også flippet ud på hystella-måden. Adr, altså. Hvad skal de små s*taner også med hjem i kufferten for?! Men den stendøde af slagsen i din natkjole lærte da så på den hårde måde, at det var en dum idé at rejse som blind passager.

Godt, at den rare skadedyrsmand kunne hjlpe dig. Så håber jeg bare, at I er sluppet fri for dem nu. Nogen kunne da tyde på det, så flittig som du har været :-)

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Jeg deler jo bare for at få noget medynk ;-) Og det virker. Om det også virker, hvad jeg udretter mod krapylerne, ved jeg ikke. Men jeg håber det bedste og fortsætter kampen.

Øglemor: Nej, det er bare klamt, at man kan slæbe stadset med hjem :-( Min største bekymring mht udryddelse er, at jeg ikke har hverken fryse- eller vaskekapacitet til at tage det hele på én gang. I princippet kan bæsterne jo spæne fra det ene rum til det andet, efterhånden som jeg kommer frem. Den rare skadedyrsmand er min nye bedsteste ven :-)

Annemor sagde ...

Ekstragjester, fra det store utland, er ikke særlig hyggelig å få. Kjære noen for at arbeid som skal gjøres. Håper de tar hintet og går ut og fryser ihjel (nei det er vel ikke koldt nok ennå?).
Lkke til med slitet og jeg skal vedde hatten min på at denne leksen kommer kommer til å sitte, godt.
Jeg hadde sikkert tatt "den høye C" og vært litt hodeløs, om det hadde vært meg.
Donnaens hår må være hvilehjem etter den anfre ballade?
Klem på fredag :-)

Rejen sagde ...

Adder, jeg var også blevet helt hysterisk, fy for satan at sådanne bæster kan lave så meget ravage. Jeg håber at du får dem frosset ud..:-(

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Det var faktisk frostvejr i nat, så de ville nok fryse ihjel, hvis de gad at gå udenfor. Ja, HELT sikkert; fremover bliver Alle dyner vendt og madrasserne løftet op og checket, inden vi lægger os. Af skade bliver man klog! Rent hvilehjem, ja. Ha' en god aften :-)

Reje: Ja, det er simpelthen det værste, jeg har oplevet i den retning :-( Myreangreb og lus i håret er pludselig småting. Det håber jeg OGSÅ!

Madame sagde ...

Uha, det lyder simpelthen frygteligt! Jeg kan godt forstå, du har sat alle sejl til for at få udryddet de små sataner ...

Østfronten sagde ...

Skisme godt, det lader til, at I har en stor fryser! Den var ikke gået her på matriklen... God vind med Endlösungen til væggelusene.

Ellen sagde ...

Ja, for hævled og fy for satan, for der må gerne bandes. Kraftigt.
Det er 10 gange værre end hovedlus - har jeg engang hørt, og din rædselsberetning bekræfter det så sandelig.
Jeg føler med dig, har vældig ondt af dig og sender enormt negative og iskolde tanker til jeres væggelus.

Pia sagde ...

Æv, så var det de 2% af bekymringerne der virkelig blev til noget.
Jeg føler bestemt med dig. Selvom vi aldrig har haft dens lags dyr i huset, kun de skaldede hovedlus for 20-25 år siden, så gav jeg vores hjem samme behandling som du gør nu. Det var vinter, og jeg husker tydeligt jeg frøs, de par timer jeg kunne nå at ligge i min seng p.g.a. alt det ekstra arbejde jeg pludselig fik med alt det der skulle støvsuges, vaskes og fryses. Ungerne blev lagt sent i seng nærmest med frosne dyner, de skal jo også tø op, når de har ligget så længe i fryseren.
Pludselig er jeg glad for det der alligevel ofte plager mig, nemlig at jeg næsten altid vasker alt rent tøj efter en ferie. Jeg kan ikke få mig selv til at lægge det ind i skabet når det har været med i kufferten. Det vil jeg huske næste gang jeg "får det dårligt" ved at vaske rent tøj.
Håber sandelig at du er blevet det utøj kvit NU.

Stegemüller sagde ...

For pokker da et arbejde du er kommet på; det lyder fuldstændig uoverskueligt. Jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle gøre, hvis det skete for mig. For det første er min fryser ikke særlig stor og for det andet kan jeg slet ikke håndtere alt det vasketøj på en gang.

Jeg vil også undlade at tage for meget tøj med næste gang jeg tager sydpå, og i hvert fald vil jeg ikke bare lægge det rene på plads i skabet igen.

Det var godt, at du fandt den rare esbjergenser.

Kong Mor sagde ...

FY for pokker! Din stakkel! Jeg føler virkelig med dig og jeg håber inderligt at I kommer bæsterne til livs - IGÅR..
Gys altså..

Tina Liel sagde ...

Lyder som I havde en god og spændende tur men de her souvenirs kunne I godt havde været foruden!!!!!! Man går altså lige lidt i selvspænd over sådan noget for hvordan får man totalt bugt med kræene tænker man. Men du lyder nu til at ha smøget ærmerne op og startet på opgaven. Hvor skønt at manden fra firmaet havde god tålmodighed!! Og en gang lus ser virkelig ud som "a walk in the park" efter det her. God lusefri(både den ene og anden slags) weekend til dig♥

Anonym sagde ...

Kigger også lidt bekymret på vores begrænsede fryserplads. Kan godt se at der også er visse ting vi bør ændre på når vi kommer hjem fra rejser mm.

Håber I får has på de små bæster så I ikke skal i genhusning mens hele huset renses med stygge gifte..

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Ja, det er absolut frygteligt. Alle sejl er desværre indtil videre ikke nok :-(

Østfront: Ja, pludselig gør det ikke så meget, at vi ikke lige syntes vi havde råd til en kvart okse, da vi fik en tilbudt for nylig. Tak :-)

Ellen: Vil det sige, at det er dig, der sender nattefrost ;-) Tak for besværet!

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Du gør det eneste rigtige :-) Der er jo ingen tvivl om at havde vi haft din omhyggelighed, kunne vi måske have undgået den nuværende situation. Fremover ryger alt ubrugt tøj en tur i tørretumbleren, før det kommer ind i skabene igen.

Stegemüller: Det ER ret uoverskueligt, og måske bliver det netop manglende fryse- og vaskekapacitet, der gør, at jeg taber kampen og må indkalde professionelle, for jeg kan simpelthen ikke fryse og vaske/tumble nok. Nej, jeg vil nok anbefale dig at gøre som Pia og ikke som mig, når du kommer hjem med 'rent'tøj i kufferten.

Kong Mor: Ja, gys! Jeg ved ikke helt, hvad status er, men igår havde vi i hvert fald ikke fået has på de små lede krapyl endnu :-(

Fruen i Midten sagde ...

Tina: Nej, den slags ekstra souvenirs er ikke spor sjovt :-( Ja, den rare esbjergenser var virkelig et fund. Jeg håber dog stadig, at jeg kan undgå at skulle have fat i ham igen!

Overlever: Ja, vi skal i hvert fald have lavet vores hjemkomstrutiner helt om frem over. Tror, det er de færreste, der har frysekapacitet nok, når det først er gået galt. Men med en kummefryser burde man måske kunne få plads til en kuffert. Hvor man så lige skal gøre af resten af bagagen ved jeg ikke rigtigt ...