lørdag den 6. oktober 2012

En dejlig dreng


Advarsel! 

Dette er et fan-indlæg:

Gemalen er noget af en cykel-freak og bruger en fandens masse tid på at træne. De fleste gange træner han alene, nogle gange med cykelklubben. Under alle omstændigheder er det sjældent voldsomt sjovt at træne på landevej i oktober.

I torsdags var det dog anderledes, og han kom hjem med et glad smil, der slet ikke kunne tørres af resten af aftenen.

- Gæt, hvem jeg har været ude at træne med? sagde Gemalen ved hjemkomsten.

- ??

- Lars!!

- Lille Lars?

- Nemlig. Han var ude at køre med de små. Det havde han åbenbart lovet. Og det var vildt, jeg vidste slet ikke, at der var mange ungdomsryttere i klubben. Men selvfølgelig skulle de alle sammen med ud at køre idag.

Sagde Gemalen og gik i bad, mens Fruen overtog smileriet.

For har Fruen ét eneste blødt punkt, når det gælder cykelryttere, og sportsstjerner i al almindelighed, så gælder det Lars. Af Fruen omtalt som Lille Lars. Ude i verden kendt som Lars Bak; flere gange dansk mester, vinder af adskillige internationale løb, kåret som verdens bedste hjælperytter og bla bla bla.

Og han er altså en dejlig dreng, synes Fruen. På en lidt mor-agtig måde.

Ganske upåvirket af, at han hverken er lille eller nogen dreng - mere.

Men det var han jo en gang.

Gemalen trænede tit med Lars, den gang han var blot var ung og håbefuld. Og kun kørte marginalt hurtigere end Gemalen. Altså undtagen op ad bakke, hvor Gemalen aldrig har kunnet følge med. Den gang var han en glad og høflig dreng, som det var en fornøjelse at følges med.

Mens Gemalen passede sine veteranklasser, passede Lars sin træning og sit talent. Og blev voksen og professionel og flyttede udenlands. Men Gemalen møder ham stadig en gang i mellem på de midtjyske landeveje, og så er han stadig den samme glade og høflige Lars. Som husker Gemalen, råber hej, måske har tid til en lille snak og giver Gemalen mulighed for at ligge lidt på hjul, inden han tordner videre i et helt andet tempo, end Gemalen kan præstere.

I torsdags kørte han så med alle ungdomsrytterne i sin gamle klub. Og det var selvfølgelig STORT for alle ungerne at køre med deres store idol. Gemalen og et par af de andre absolut voksne ryttere kørte også med og hyggede sig over ungernes glæde. En af de små var så uheldig at punktere og har sikkert været ved at dø over sådan at sætte en midlertidig stopper for turen. Men der var ingen grund til at være ked af det, for Lars hjalp med at skifte slange, og hvem ellers kan lige prale med det?

Han er altså en dejlig dreng, synes Fruen og bliver lidt blød i knæene. På en mor-agtig måde.

Sejt at være ude at køre med sit idol :-)
Billedet er lånt her
11 kommentarer:

Inge sagde ...

Han lyder som en yderst sympatisk fyr.. Skønt når toppen gider stille op og være et godt forbillede for den yngre generation.

NonnasBlog sagde ...

Det lyder, som om det har været en dejlig dag, især for alle de unge fans. Da du skrev Lille Lars i starten af indlægget, var jeg lige ved at tro, at du mente Lille Lars fra Græsted(selvom han godt nok ikke bor i Græsted mere)!

mig & ipsen sagde ...

Uha det lyder som en skøn dag, jeg. Troede også det var lille Lars fra Græsted du mente i starten af dit indlæg Smiler......

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Ja nemlig - til det hele :-)

Nonna: Både unge og gamle havde en god dag, tror jeg :-) Hehe, ja ham fra Græsted bliver jo forresten også kaldt lille. Hvilket han så også er. 'Min' Lille Lars er faktisk temmelig høj.

Fru Ipsen: Nu må I altså holde op ;-) At kalde Lille Lars for Græsted for en dejlig dreng ville jeg synes var temmeligt misvisende ... Tak for fine postkort (mere om det senere) :-D

Rejen sagde ...

Dejligt når proffesionelle er et godt forbillede, og Lille Lars fra Græsted han cykler vist også?..;-D God søndag

Annemor sagde ...

Deilig dag, for flere skjønner jeg. Og å være betatt (på en mor-aktig måte) er alltid godt.
Ha en flott søndag :-)
Mormor

Madame sagde ...

Ja, sikke en dejlig oplevelse at være ude at køre med sit store idol. Han lyder meget sympatisk. Jeg fik som Nonna og Jonna også straks tankerne på Lille Lars fra Græsted :-)

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Det er nemlig dejligt :-) Jo, Lars fra Græsted cykler også. Faktisk kører Gemalen netop i dag et løb med start i Hillerød, hvor både statsministeren og kronprinsen tidligere har deltaget. I år kommer statsministeren næppe ... Og tak i lige måde.

Mormor: Alle havde en god dag, tror jeg. Ja, det er fint at være betaget (på en moragtig måde) :-) Også god søndag til dig.

Madame: Det må altså være jeres geografiske placering, der gør, at I straks tænker på vores forhenværende statsminister ;-)Ja, må det ikke være skønt at se og køremed sit store idol - og ovenikøbet få en autograf med hjem!

Susanne sagde ...

Hvor er det godt. Han har været en fornøjelse at føle på TV, og jeg kan forestille mig at oplevelsen er helt i top for de unge ryttere. Jeg er altså også fan ;o)

Stegemüller sagde ...

Det er dejligt, når de professionelle ikke glemmer hvor de selv kom fra; alle er jo startet et sted. Lars Bak er en meget dygtig og talentfuld rytter. Det glæder mig altid, når man en sjælden gang ser ham på TV.

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Fint, så er vi to :-)

Stegemüller: Det er nemlig dejligt, når de ikke glemmer deres sportslige rødder :-) Man ser ham ikke så tit på tv, men når man gør, plejer det at være en god oplevelse.