torsdag den 17. januar 2013

Nytårskoncert


Vi har været til nytårskoncert. Gemalen og jeg.

Ganske vist var det ikke i Wien. Og det var ikke wiener philharmonikerne, der spillede. Ligesom det ikke var professionelle balletdansere, som optrådte.

Men ellers var det næsten det samme...

Et stort orkester, et større kor og en håndfuld dansere.

Hele tre dirigenter og en konferencier.

Donnaen var en af danserne, og det er anden gang, hun er med.

Tre dagsforestillinger for børn fra kommunens skoler. Publikum til de to forestillinger om aftenen består fortrinsvis af stolte forældre og ditto bedsteforældre. Så det er ikke svært for konferencieren at skabe en god stemning med masser af applaus til de optrædende.

Men de er selvfølgelig også dygtige. Kan jeg slå fast med stor sikkerhed subjektivitet.

Det mest forbløffende er egentlig, at det overhovedet kan lyde så (relativt) godt, når man tager i betragtning, at det primært er ganske unge musikere fra forskellige skole- eller musikskole-orkestre, som ikke normalt spiller sammen. Koret består af børn fra ni forskellige skoler. Og så er der danserne, der er vant til at danse sammen, men bestemt ikke til levende musik.

Så der er mange brikker, som skal falde på plads.

Men endnu en gang lykkedes det altså. 

Og en hel masse store børn har haft det skægt med at øve og optræde sammen. Endnu flere knapt så store unger har haft en dejlig dag i teatret. 

Fordi nogle ganske få ildsjæle gider.

Hurra for ildsjæle.

..og Donnaen befinder sig bag et af de lilla slør.14 kommentarer:

Inge sagde ...

Det lyder som en god koncert I har været til..
Hurra for ildsjælene.. Uden dem ville det se skidt ud for landet. :-)

Tina Liel sagde ...

Sikke en god oplevelse. Og det er virkelig skønne ting der bliver produceret imkring på skolerne om det er musik, kunst osv. Knus

Madame sagde ...

Det lyder vel dejligt - ja, hurra for ildsjæle, som giver de unge mennesker lyst til at spille, synge og danse.

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Det var det sørme osse :-)

Tina: Nemlig :-) Mest imponeret er jeg egentlig over, at der kan stables et frugtbart samarbejde på benene på TVÆRS af så MANGE institutioner.

Madame: Det er nemlig dejligt, at der er nogen, der gider ud over den almindelige arbejdstid :-)

NonnasBlog sagde ...

En spændende og god nytårskoncert, lyder det til. Hvad skulle man gøre uden alle disse ildsjæle ?
Jeg mindes, da det var os, som sad på stolene og lyttede til vore børns musiske gøren og laden i hhv. kor og orkester. God torsdag!

Stegemüller sagde ...

Som du skriver, er der mange brikker, der skal falde på plads for at få det hele til at gå op i en højere enhed, når så mange institutioner skal koordinere. Det er skønt med ildsjælene uden dem stander landet i våde.

mig & ipsen sagde ...

wau for en koncert ,,,, flot , dejligt der stadig findes ildsjlæle , fat der stadig er folk der trives og brænder for deres arbejde

Rejen sagde ...

Dejligt at der er nogen der gider, og selvfølgelig er de supergode, det er dejligt med sådanne oplevelser..;-D

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Man kan slet ikke undvære ildsjælene! Og om føje år kan du og Mårfar sikkert fornøje jer over Reptilerne, når de optræder på de skrå brædder :-)

Stegemüller: Ja, det må bestemt være et større projekt at få det hele koordineret. Ja uden ildsjæle ville vi skulle undvære mange sjove ting.

Jonna: Ja, det var en fin fin koncert :-) Ja, det er skønt, at der stadig findes folk, der brænder så meget for tingene, at de gider bruge en masse krudt på, at vi andre får en god oplevelse.

Reje: Selvfølgelig var de supergode ;-) Og ja det er dejligt, at nogen gider.

Ellen sagde ...

Im.po.ne.ren.de! Hvor lang tid har de haft til at øve sig på samarbejdet? De må virkelig have haft en yderst entusiastisk lærer/korleder/koreograf/whatever ildsjæl it was, og som alle de andre allerede har sagt, så er de helt uundværlige, og det er så dejligt livsbekræftende at støde på en af slagsen.

Pia sagde ...

Sikke et flot arrangement. Jeg er næsten sikker på koncerten kan måle sig med den i Wien. En sal fyldt til bristepunktet af begejstrede dansere, musikere og ditto tilskuere :-) Uden ildsjæle, så alting meget anderledes ud. Ildsjæle er godt, men de skal også have opbakning, de kan jo ikke gøre der uden alle jer andre.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Jeg ved det faktisk ikke helt. Alle har øvet hjemmefra i større eller mindre grad. Og så brugte de vist mandag eftermiddag og tirsdag formiddag og at samle brikkerne til et show. Generalprøve ved middagstid tirsdag og så første forestilling umiddelbart derefter. Jeg tror, der er en lille håndfuld ildsjæle om arrangementet, men om der er en enkelt, der er fører-ildsjæl aner jeg ikke.

Pia: Ja, der må bestemt kunne sammenlignes med Wien ;-) Uden dem så meget helt bestemt anderledes ud. Den eneste opbakning (udover noget økonomisk støtte fra kommunen) er egentlig bare, at vi leverer vores unger og kommer og overværer en koncert.

Marianne sagde ...

Aha, jeg ved hvor I har været. I år er vist første år i mange år, vi ikke har været til Skolernes Nytårskoncert, fordi vores dansepiger er på efterskole, og derfor ikke var med. Og du har helt ret, det er et fantastisk flot arrangement, som der rundt omkring på skolerne bliver lagt et kæmpe arbejde i.

Fruen i Midten sagde ...

Marianne: Det er nemlig helt rigtigt ;-)