fredag den 17. maj 2013

Planlægning planlægning planlægning


Det kan virke sådan, men jeg har altså ikke forladt min skærm.

Slet ikke. Jeg sidder faktisk med næsen inde i den i timevis.

Det bliver ganske vist ikke til ret meget bloggeri. 

Sagen er, at vi er gået i ferie-planlægnings-mode. 

Tredobbelt faktisk, men derom senere. Lige nu gælder det sommerferien.

Budgettet er ikke til Hawaii, som ellers altid er Donnaens første bud på en feriedestination, så vi må finde på noget andet.

Som gerne må være et kompromis af familiemedlemmernes noget forskellige interesser. Der skal helst være kultur til Fruen, shopping og swimmingpool til Donnaen og gode cykle-muligheder til Gemalen. Det må ikke være (alt for) varmt. Og ikke (alt for) langt væk.

Og så skal det være til at betale.

Lad det være sagt med det samme: De præmisser giver en del hovedbrud og mange timer med næsen i skærm, rejsebøger og kort.

Lige nu arbejder vi på at indsnævre vores søgen.

Det økonomiske aspekt betød farvel til Skandinaven og Vest-europa. Store afstande og høje temperaturer punkterede gode ideer, der omfattede Sydeuropa. 

Så kiggede vi på et kort. Og blev enige om at kigge mod sydøst. Men hvor meget syd og hvor meget øst?

Først blev der sagt Prag. Så blev der sagt Dresden. Dernæst bjerge. Så Krakow og til sidst bjerge igen.

I virkeligheden var det slet ikke en samtale, men mere en enetale fra Fruens side. Eller måske allermest bare Fruen, der tænkte højt. Og ind i mellem fik sine tanker besvaret med et grynt eller en hovedrysten.

Det blev til en del, både grynt og hovedrysten. Men en gang billedspam fra Google og nogle rørende priser fra booking.com overbeviste Gemalen om, at det var værd at undersøge nærmere.

Og det er så der, vi er lige nu. På jagt efter et godt sted at bo mellem Krakow og bjergene.

Måske er det der, vi ender. Måske ikke. Det er næsten lige meget, for jeg elsker at planlægge ferie. Det er næsten - men dog kun næsten - lige så godt som selve ferien ...


Jeg æælsker at planlægge ferie.

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

Forventningens glæde skal man nemlig ikke kimse af :-)
God fornøjelse med den videre planlægning!

Randi

Rejen sagde ...

Forventningens glæde er den største, jeg har heller ingen idé om hvor vi skal holde ferie i år, men det kommer vel.. :-D

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Det er den nemlig ikke. Tak :-)

Rejen: Om ikke den største, så i hvert fald stor :-) Det finder I jo nok ud af. I er ikke så afhængige af skoleferier og så'n. (Hvilket jeg godt kan misunde jer).

Madame sagde ...

Det er nemlig dejligt at planlægge en ferie - spændende hvad I vælger! Vores ferie bliver i Danmark og også nogle af de 'indre rejser' ... :)

Johanne sagde ...

Drømmene er ofte bedre end selve målet :-)
Så led endelig videre, vi andre venter spændt imens.
God Pinse til Jer.

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Det er bare en skøn beskæftigelse :-) Omend tidskrævende. Ferie i DK er også dejligt. Og indre rejser for den sags skyld. Men vi er nogle oplevelses-syge væsener, så vi skal ud at se noget nyt.

Johanne: Drømme er i hvert fald gode :-) He he, jeg skal nok fortælle, men der er jo l-æ-n-g-e til uge 29-30. Tak i lige måde.

Pia sagde ...

Det er utroligt længe siden vi begyndte at tale ferie her i huset, men der sker ikke rigtigt noget. Hverken tid eller sted er planlagt, men hvem ved, lige pludselig så er vi måske bare dampet af? Jeg skal nok lige have styr på lidt arbejde først, men det er jo heller ikke sommer endnu :-)

Anonym sagde ...

Det er lidt af et projekt at gå i gang med... som vi vist har overstået nu. Vi skrev reelle alternativer ned på en liste og vurderede hvad de kostede - og prioriterede så mellem dem. Men ok - vi har det nok nemmere da målet har været givet på forhånd længe..

Men det lyder da til at I har gang i nogle spændende feriemål... men hvis datterens bud er Hawaii - så kan jeg godt se at hun må gå en del på kompromis :-)

Anonym sagde ...

jeg er sikker på i finder. et dejligt sted der både passer herren ,fruen og ikke mindst Donnaen :-)

Annette sagde ...

Vi afventer slagets gang med stor spænding. Når der helst skal være bjerge med på programmet, så hjælper det ikke meget at jeg foreslår Holland ☺.
Og som flere har været inde på, at er tiden med planlægning og ferie forventninger jo ikke den ringeste.

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Næh, men det er jo også lidt svært at planlægge for jer, når du - selvfølgelig - gerne vil have styr på din jobsituation. Men heldigvis kan I jo bare tage afsted i august eller september, eller hvornår det ni passer jer :-)

Overlever: Det er altid lidt af et projekt, når vi hver gang starter fra scratch. Men det er en proces, som jeg (næsten) altid nyder. Og ja, den stakkels Donna får ALDRIG lov til at bestemme noget som helst ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Jonna: Jeg håber, vi finder et godt sted. Men i år kniber det dog gevaldigt med at imødekomme Donnaens ønsker. Der arbejdes stadig på sagen ...

Annette: Bjerge er ikke et must. Normalt. Der skal dog helst være nogle knolde, som Gemalen kan mosle over på cykel. Men det vesteuropæiske prisniveau prøver vi at undgå i år. Derfor kigger vi mod sydøst.

Ellen sagde ...

Planlægningen er noget af det vigtigste! Og ikke mindst sjoveste, og man lærer så meget om landene undervejs.
Jeg ved godt, at jeg er en værre lyseslukker, men Polen brød jeg mig simpelthen ikke om at opholde mig i. Folk var sure, negative og mistroiske og gad ikke turister ... jeg vælger at tro, at det ikke var en personlig reaktion mod os, for vi plejer altså at være meget omgængelige, når vi gæster andre lande.
Men ... det var i 1994, og der er forhåbentlig sket en del med landet siden dengang.
Én ting er dog helt sikker, uanset hvad: Polen er et meget smukt land!
Jeg glæder mig allerede til at få ødelagt mine fordomme ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Jeg håber at kunne punktere dine fordomme :-) Vi var i Gdansk for 4-5 år siden ifm noget cykelløb. Stor succes! Folk var generelt venlige og hjælpsomme. Og på det lille hotel, hvor vi boede, fandt man fx et sted, hvor Gemalen kunne stille sin mountainbike, så han slap for at pakke den ned i bilen efter hvert løb. Vi håber at kunne opleve lignende venlighed i den modsatte ende af landet.