fredag den 18. juli 2014

Hvem pukler for Kamelen?


Pyh altså!

Ikke siden vi tog til Frankrig, da Donnaen var spæd, har jeg været så omhyggelig (læs: totalt hys) med at huske at få det hele (læs: simpelthen ALT tænkeligt) med på ferie.

Altså ikke til Donnaen. Hvis hun bare husker sin allergi-pen, må hun næsten selv om resten. Og hvad angår Gemalen og mig selv, så var det mere efter opskriften 'det går jo nok'.

Næh, det var selvfølgelig Kamelen, det gjaldt.

Vi skulle for første gang have hende med på ferie. I noget så fredeligt som sommerhus.

Men altså helt, langt væk, ovre på Sjælland, og tænk dog, hvad man kunne komme til at mangle ...

Så der blev skrevet liste. Og checket liste. Og rechecket liste.

Kamelen skulle blandt andet have foder, mad- og vandskåle, noget at ligge på, line, rampe, pølleposer, legetøj, godbidder og tyggeben. Der skulle være neglesaks og børste. Kartoffelmel mod dårlig mave. Og for en sikkerheds skyld kom dråberne mod øjenbetændelse og de andre dråber mod ørebetændelse også med. For tænk nu hvis ...

Og så blev der pakket, og vi skulle huske, at vandskålen ikke skulle pakkes ned, men være tilgængelig, og der skulle medbringes vand.

Ikke overraskende huskede vi vand til Kamelen, men ikke noget til os selv.

Det lykkedes på magisk vis Gemalen at få plads til ikke alene hund i hundeboks og alt vores pik-pak, men faktisk også til sin cykel inde i bilen. Til gengæld kunne Donnaen ikke prale af god plads på bagsædet. Hun kunne dårligt vrikke med ørerne.

Afsted gik det, og på Fyn gjorde vi holdt. Til dels for at få kaffe, men primært for at Kamelen kunne få lidt luft, en tissepause og måske lidt vand. Meget smart er ordentlige rastepladser udstyret med afsidesliggende borde og bænke med tilhørende arealer til tissetrængende hunde. Det har jeg aldrig før bemærket, hvilket selvfølgelig bare skyldes, at jeg heller aldrig før har haft behov for at vide den slags.

Videre gik det. Helt til Rørvig.

Her viste det sig, at huset - oh mirakel - var udstyret med en fin lille lukket gårdhave. Her kunne Kamelen tusse rundt uden (ret meget) opsyn, hvilket selvfølgelig gjorde det hele meget nemmere og dermed mere afslappende. Og så nævner vi ikke, at Kamelen også et par gange så sit snit til at grave ned til kineserne, vistnok på myrejagt.

Dér boede vi så en lille uge.

Det var fint nok. Ret meget på Kamelens præmisser. Men fint nok.

Og i næste uge vil vi så afprøve, om vi kan slippe godt fra at tage Kamelen med på bed & breakfast. I Sverige.

Det bliver jättebra.

Eller noget.

Kamelen nyder udsigten over Isefjorden.

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uha, hvor jeg kender det der med at pakke til hunden, at det faktisk er mere omfangsrigt end man lige forestiller sig. Men indrømmet, jeg pakker altså ikke ting ned der kan skaffes på destinationen for få penge. Det gider jeg simpelthen ikke. Men hundepas er vigtigt når turen går til sverige. En sød tolder sender nemlig bare ejerne retur med hunden og en påtale. Ikke søde toldere sætter hunden i karantæne i månedsvis for ejerens regning.

Giv den forresten noget mod flåter... de er grimme i sverige.

Er sikker på at I får en rigtig god tur - hvis I lige husker det hele... og ikke møder sære allergener der kan sende Donnaen på sygehuset..... Hun er altså stadig ret cute jeres kamel.

Inge sagde ...

Haha.. ja det er med at huske det hele, når man skal helt til Sjælland, hvor man jo ikke kan anskaffe noget som helst hunderelateret.. ;-D

Som overleveren siger.. så husk hundepasset, så I kan få Kamelen med ind i Sverige, og rigtig god tur hinsidan. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Hvor er jeg glad for, at det ikke kun er mig, der synes, at det virker lidt voldsomt :-) Og så lærer vi vel med tiden at moderere os? Kamelen har et fint pas; nu skal vi bare huske det! Og hun er rabiesvaccineret. Og har fået noget mod flåter. Jeg håber, sidstnævnte virker. Donnaen fandt en lillebitte flåt på Kamelens øre i forgårs. Egentlig kunne jeg godt have tænkt mig at finde ud af, om den ville falde død af, af sig selv. Men det ville jeg så alligevel ikke risikere, at den ikke gjorde, så den blev rykket af. Tak :-)

Inge: Dejligt med din fulde forståelse ;-D Ja, vi skal have finjusteret listen og huske passet.

Anonym sagde ...

Flåter skal pilles af hunden når man ser dem.. for hunde kan osse få borrelia... det kan behandles men det er dyrt og det skal gå stærkt... så man kan lige så godt vippe dem af med det samme... :-)

Jeg plejer at smide dem i vasken og give dem en tur med en lighter eller gas-brænderen... en stille fryd når svitselyden og de underlige spring manifesterer sig.... jeg ville blive en ussel buddhist.

@ sagde ...

Det lyder meget kamel-afslappende. Hun har fået opdraget jer rigtig godt. Jeg er imponeret :-)
Lyder nu til at i alle hygger og får slappet af. I øvrigt er gemalens vilje nu alligevel trådt igennem med BÅDE kamel og cykel i bilen. Var det en bus i købte?

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Ja, det er jo netop det, som gør, at jeg ikke tør udføre eksperimentet. Hehe, ja temmelig ussel, men netop flåter er nu altså også så væmmelige, at det næsten er i orden at give dem en grusom død ;-)

Liv: Hun ER en klog hund ;-) Kun næsten, det kunne ellers have været fint - eller en autocamper ...

Lene sagde ...

Tja, de næste ord her viser nok at jeg udover at jeg ikke er kattekvinde heller ikke er hundekvinde. Vores hund kommer i hundepension, vi synes den er for stor at tage med på ferie eller på besøg hos andre :-)God ferie til jer. Flåter skal bare dræbes med koldt blod, dem har vi haft mange af, men det har hjulpet med det Istvan fik fra dyrlægen.

Ellen sagde ...

Haha - bortset fra, at det er meget morsom læsning, du leverer, bekræfter du atter og atter mine fordomme om det at være hundeejer, og at jeg valgte rigtigt, da jeg i tidernes morgen erklærede, at jeg aldrig skulle være hundeejer :-D
Men des mere nyder jeg nok beretninger som denne ...

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Jeg er sikker på, at I har fundet en god pension til Istvan, så han ikke lider nød. Vi har nu lokaliseret en pension, der skulle være rigtig god, og der ender Kamelen nok en gang i mellem. Lige nu synes vi, hun er for ung til pension i mange dage. (Iøvrigt er der garanteret ikke plads på den pågældende pension, som vi først hørte om i juni). Hvis en jagthund ikke skulle få flåter, hvem skulle så? Men vi har jo også sommetider rådyr helt ind i haven, så jeg tror på, at vores anti loppe-/flåtmiddel har effekt. Tak :-)

Ellen: Det er altid skønt at få sine fordomme bekræftet :-)

Anonym sagde ...

Jamen dog - velkommen til Rørvig, næsten udenfor min gadedør. Og ved du hvad, vi har verdens bedste dyrlæge boende i Nykøbing Sj, så du behøver ikke være nervøs for Kamelen.

Jeg håber du i stedet for bruger tiden til at gå en tur rundt om Dybesøen og en tur på klitten der starter ved Rørvig stadion.

Var du med til landliggerkampen??

Og nyd det skønne vand vi har her, er selv født og opvokset midt på den jyske hede før jeg som halvtredsårig tog springet til Odsherred. Heldigvis - aldrig har jeg mødt sådan en åben befolkning og skønne omgivelser. At vi så må leve med dårlige tog og elendige veje og lange køer, jamen det er en anden sag.

Knus og nyd din ferie.
Hilsen Jane F